Sve vesti
KADA JE PRAVO VREME DA SE POSOLI HRANA? Na početku, sredili ili kraju kuvanja?
Dodavanje soli ne zavisi samo od ukusa koji želite da postignete – već i od trenutka kada je dodajete.
TEHNIKA PRŽENJA MESA BEZ ULJA: Evo u čemu je tajna
Prženje mesa bez ulja daje sočnost kao sa roštilja, ali bez masnoće
KAKO DA SPREČITE PUCANJE SLAVSKOG KOLAČA? Iskusne domaćice podelile trikove koji vam mogu pomoći
Banatske domaćice, poznate po veštini u spravljanju slavskog kolača, dele savete kako da izbegnete ovu čestu grešku.
KADA JE PRAVO VREME DA SE KISELI KUPUS? U narodu važi jedno pravilo kog se svi pridržavaju
Većina domaćica promaši datum kada treba kiseliti kupus, a narodno verovanje je da treba pratiti mesečeve mene, jer tada ispadne najbolji.
U ČEMU JE TAJNA SAVRŠENE PRIPREME DOMAĆEG DžEMA: Važno je kako se meša, a evo zbog čega treba...
Džem ne treba da bude samo ukusan, već i gust, tamne boje i bez kristalizovanog šećera. Uz prave trikove i malo strpljenja, svaka tegla može postati pravi mali umetnički deo zimnice.
TRIK ZA POHOVANJE MESA: Profesionalni kuvari konačno otkrili kako da vam ono uvek bude hrskavo...
Otkrijte trik koji kuvari koriste da pohovano meso uvek bude savršeno – sočno i mekano iznutra, a hrskavo spolja.
KAKO SE PRAVI MASALA ČAJ? Dolazi iz Indije i sve je popularniji širom sveta
Začinjeni masala čaj je nedavno stekao neviđenu popularnost. A kako se pravi ovaj delikatesni napitak koji stiže iz Indije?
DA LI JE NAPUKLO JAJE SIGURNO ZA JELO? Ovo je slučaj u kojem ga treba baciti bez oklevanja!
Glavna briga kod napuklih jaja je salmonela, bakterija koja može izazvati ozbiljne bolesti...
DA LI ZAMRZNUTO POVRĆE ZADRŽAVA SVE HRANLJIVE MATERIJE? Evo da li je zdravo poput svežeg
Ovo pitanje posebno postavljemo tokom hladnijih meseci kada se sve više oslanjamo na korišćenje povrća koje je zamrznuto
KADA JE PRAVO VREME DA SE POSOLI HRANA? Na početku, sredili ili kraju kuvanja?
Dodavanje soli ne zavisi samo od ukusa koji želite da postignete – već i od trenutka kada je dodajete.