Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
спаваћа соба

Да ли су СВИЛЕНЕ ЈАСТУЧНИЦЕ стварно ТАКО ДОБРЕ

Оне уклањају боре, спречавају појаву акни, замршене косе и расцветалих крајева.

1601456876_Depositphotos_12407169_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ако већ немате макар једну, не знате шта пропуштате. Међутим, колико у свему томе има истине. Потражили смо савет стручног дерматолога.

За почетак неке од предности свилених јастучница су стварне. Према речима дерматолога оне не упијају у себе толико влаге попут њихових памучних колега, што значи да спречавају иритације на кожи у току спавања. Међутим то што имате свилену јастучницу на свом јастуку не значи да требате да прескочите вашу дневну рутину неге коже, нарочито оне склоне акнама.

Прочитајте још: Главна ЗВЕЗДА стана добила је НОВО лице: УГАОНА гарнитура је добила ХИТ продужетак!

Свилене јастучнице су благотворне у погледу старења коже као и према кожи склоној акнама јер 100% свила не зачепљује поре. Самим тим ако имате масну кожу на којој се често јављају акне, препорука дерматлога је да замените класичну памучну, свиленом јастучницом. Будући да мање упија влагу у току ноћи, свила вашу кожу чини хидриранијом док спавате.

Свилене јастучнице се одликују чвршћим ткањем, што значи да имају глатку површину па с тога коса и кожа лако клизе преко ње, без стварања трења, запињања и иритација. Смањење трења помаже кожи да загржи своју нежну површину и коси да се мање ломи и мрси. Свилене јастучнице се посебно препоручују особама које имају осетљиву кожу лица, јер не исушују кожу у току ноћи, одвлачећи влагу са ње.

Прочитајте још: Нећете веровати од колике користи може бити у домаћинству! БЕБИ ШАМПОН ЈЕ ПРАВО ЧУДО!

Да би ваше свилене јастучнице испуњавале своју фукнцију и штитиле вашу кожу, важно је да их редовно парете. Препорука је да два пута недељно перете односно мењате свилене јастучнице како сва заостала уља не би долазила у додир са вашој кожом. Свакако при прању побрините се да користите детерџент за свилене материјле као и да јастучнице перете на препоручљивим температурама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas