· · Komentari: 1
DNEVNA SOBA

Glavna ZVEZDA stana dobila je NOVO lice: UGAONA garnitura je dobila HIT produžetak!

Produžena fotelja je učinila ovaj stari deo nameštaja novim i svežim.

1600674220_Depositphotos_383531462_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Sedite opustite se i opružite noge. Da mogu da govore berujemo da bi nas ugaone garniture upravo ovako pozivale da se smestimo na njih.

Prvobitna namena im je bila ušteda prostora, ali poslednjih godina su iz sporedne prešle u glavnu ulogu u enterijeru.

Pročitajte još: Na TROSEDU piše WC, da li znate ŠTA TO ZNAČI?

Više ne moraju da “služe” samo gostima već i domaćinima, u čemu im najviše pomaže deo koji se razlikuje od osnovnih modela nekadašnjih standardnih ugaonih garnitura. Reč je o produženoj fotelji, odnosno delu bez naslona, koji se pruža duž cele jedne strane, a na kom možete celi da se opružite, dok vam je gornji deo tela oslonjen na naslon.

Ključ je u produženoj fotelji!

Na ovaj način znatno se dobija na udobnosti a, uz to, omiljeni TV program više ne morate da gledate sedeći ili ležeći postrance na trosedu, već direktno, pravolinijski. Pa ako i zadremate, imate dovoljno prostora za noge.

Pročitajte još:  Da li ste HORDER? Bolest savremenog doba, a najčešće se javlja kod žena - ovo su SIMPTOMI

Glavna zvezda stana Foto: Depozit

Aktuelni trend, između ostalog, nalaže da se ugaone garniture vizuelno, a i funkcionalno podele na više samostalnih celina, tako da možete da imate dve spojene naslonjače i jednu produženu fotelju, na zajedničkim nogarima i od istog materijala i boje, ili sa jastucima u drugoj nijansi.

Pastelne boje
Dominiraju svetle i pastelne boje, a od tamnijih najčešći izbor su različite varijante braon i oker tonova.
Dominiraju svetle i pastelne boje.

Minimalizam je i ovde prisutan, pa su najmoderniji svedeni, jasno geometrijski naglašeni, katkad i asimetrični oblici, a materijal je taj koji im određuje “karakter”, odnosno da li su elegantne ili neformalne.

Pročitajte još: Iz kupatila ODMAH izbacite crvene elemente! Evo koje boje po FENG ŠUIJU morate imati u prostorijama

Ipak, za koji god da se odlučite, vrlo lepo izgleda kada ga ukrstite sa drugom vrstom tekstila, kao kada se, recimo, na kožnoj garnituri nađu štofani ili platneni naslonjači u vidu jastuka ili dodatnih ukrasnih jastučića.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.