Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПИТАЊЕ ЈЕ САД

Секс током трудноће ДА или НЕ? Стручњаци су ОТКРИЛИ, а одговор ће вас можда ИЗНЕНАДИТИ

Трудноћа је апсолутно друго стање.

1604760030_Depositphotos_300333370_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Време испуњено бројним питањима, дилемама, сумњама. Поред очекиване радости ту је и стрепња која се јавља када помислимо да својим евентуалним непромишљеним поступцима можемо на известан начин нашкодити нашој беби. Иако свака мајка добробит свог будућег детета ставља испред свега, не треба на пречац доносити закључке када су поједине претпоставке у питању.

Веома честа дилема са којом се сусрећу труднице, нарочито у поодмаклој трудноћи јесте – да ли је секс пожељан за време исте?

Уколико са својим гинекологом имате отворен и искрен однос, онда сте му вероватно ово питање већ поставили, па знате одговор. Али за све оне којима представља нелагоду јавно се упустити у разговор о тој теми, ево одговора поткрепљених чињеницама.

Прочитајте још: Само ПАМЕТНИ родитељи користе 5 МЕТОДА да НАУЧЕ децу да УЧЕ

Све врсте интимних односа у једној вези су важне, независно од тога да ли се жена налази у другом стању или не. Дакле како вас је ваш партнер док сте се још забављали стално грлио, љубио, поклањао вам пажњу и како сте водили љубав у свим могућим позама и на свим расположивим местима, тако треба да наставите и у садашњој ситуацији. 

Јер интимност је важна!

 Она доприноси срећи појединца. А срећна трудница репродукује своје задовољство на своју бебу.

Истина, ствари су се драстично промениле. Ви се мењате из дана у дан. Можда вас је на почетку трудноће мучила горушица или мучнина, па вам секс и није падао на памет, макар не онај јутарњи.

Али како време пролази и ви са вашим све већим стомаком постајете помирени, у вама се несумњиво јавља потреба за нежношћу. Важно је да са вашим партнером отворено разговарате о вашим страховима, дилемама и могућностима, како исти не би стекао утисак да га одбијате из неког другог разлога.

Фото: Депозит

Прочитајте још: ТРЕНДОВИ у родитељству који су ПРЕВАЗИЂЕНИ: Да ли их и даље користите?

Уколико је са трудноћом све у савршеном реду и ако се ви осећате добро, нема довољно добрих разлога зашто би секс изостао.

Потребно ће вероватно бити да пронађете неку нову позу, односно приступ једно другом, али то само доводи до интересантнијег догађаја. Дакле уколико трудноћа тече својим током и ви немате никаквих потешкоћа са истом, можете слободно да се препустите лепоти вођења љубави без страха да ће ишта довести до превременог порођаја или побачаја.

Прочитајте још: Пет ПИТАЊА која сви постављају ТРУДНИЦАМА, а доводе их до лудила

Мушки полни орган ни у ком случају не може да повреди бебу, јер је иста савршено заштићена у материци. Ипак би требали избегавати превише дубоке пенетрације јер знају да буду болне.

Осим тога научно је потврђено да жене које у трудноћи имају редован секс, лакше подносе порођај. Зато драге даме опустите се и уживајте!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas