Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОСА

Да ли сте помислили да ФРИЗУРА може да вам УНИШТИ КОСУ? Ове четири баш то раде!

Озбиљна оштећења.

1605090555_Depositphotos_7795412_s-2019.jpg
Oglas

Обожавамо сваку од ових фризура, али стручњаци предлажу да их избегавамо јер нашој коси чине озбиљну штету. Сви волимо прекрасну дугу, здраву косу, јер се с њом можемо поигравати и правити свакакве фризуре. Ипак, неке од њих можда носимо и пречесто, што резултира озбиљним оштећењима.

Четири фризуре које нам највише уништавају косу су:

Високи реп

Штета: листање, пуцање.

Знамо да волите високи коњски реп јер је то најлакши начин да уклоните косу с лица или сакријете неопрану косу. Ипак, често ношење високог репа могло би да уништи вашу косу. Користите ли еластичне гумице, ваша коса с временом ће бити слабија и почеће да пуца.

Прочитајте још: ФРИЗУРА којој ВЕТАР и КИША не могу ништа: Сви могу да је направе (ФОТО)

Фото: Депозит

Уске плетенице

Штета: листање и слабљење косе

Да, и ми обожавамо плетенице јер су једноставно неодољиве! Иако не очекујемо да се заувек одрекнете ових романтичних фризура, ту и тамо косу пустите да дише и живи. Ако је коса пречврсто затегнута, пуца од корена, а то је најгора ствар која може да се догоди вашим прекрасним увојцима. Срећом, опуштеније "мессy" плетенице  пуно су нам занимљивији и привлачнији избор, а сад поготово.

Прочитајте још: Погрешно коришћење КОКОСОВОГ УЉА: Избегните негативне последице на коси

Мокра подигнута коса

Фото: Депозит

Штета: пуцање, листање, опадање косе

Мокра је коса пуно осетљивија од суве и брже пуца. Зато косу никада немојте везати док је мокра. Не верујете нам? Баците поглед на вашу гумицу за косу следећи пут кад будете одлучили да вежете мокру косу. Видите ли сву ону косу омотану око ње? Управо тако.

Прочитајте још: Престаните да уништавате кожу и косу: Ове навике морате да промените

Мессy пунђа

Штета: трење и чупање темена

Спавање с пунђом на глави сачуваће лепо уређену фризуру, али ће такође имати штетне последице за здравље косе. Врло је важно да пустите косу пре одласка у кревет како бисте избегли штету на корену косе. Ако ипак не можете да спавате пуштене косе – обавезно користите сатенску или свилену јастучницу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas