· · Коментари: 0
КУПАТИЛО

Зашто је WЦ ШОЉА скоро увек беле боје? Изненадиће вас ово ОБЈАШЊЕЊЕ

Постоји логично објашњење због чега су wц шоље беле боје.

1634847628_bathroom-g51138a028_1920.jpg

Иако су сада тамне боје купатила у моди када је у питању ентеријер, стручњаци сматрају да wц шоља у црној, браон или некој другој тамној нијанси није најбоља идеја.

Већина wц шољи је чисто беле боје. Међутим, када чујете разлог због чега је ова боја толико заступљена, закључићете да је то заправо једино логично решење, преноси "Bright Side".

Прочитајте још: 3 НАЈЕФИКАСНИЈА НАЧИНА за брзо чишћење WC шоље

Материјал од којег је направљена

Порцелан, од којег се праве wц шоље, добар је и тврд материјал, а након печења, његова површина постаје стакласта, водоотпорна и отпорна на мрље. Такође, порцелан постаје бео када се пече на високим температурама.

На овај начин се тоалети лакше чисте, упркос чињеници да су беле боје.  Иако wc шоља може да се направи у различитим бојама, израда једноставних белих шоља је лакша и јефтинија опција.

Бела боја асоцира на чистоћу

Према теорији боја, нијансе могу да утичу на емоције на различите начине, а када је бела боја у питању, она је обично повезана са сигурношћу и чистоћом.

Из тог разлога су купатила и болничка одељења обично обојена белом бојом. У исто време тамне боје, попут црне и смеђе, често су повезане с негативним емоцијама, док светле боје, иако изазивају позитивна осећања, не пружају осећај свежине.

Бела је најпопуларнија боја за тоалете

Позитивна перцепција беле боје чини је идеалном за купатила. Према студији која је спроведена на Институту за Технологију у Турској, лепи и украшени тоалети појавили су се почетком 20. века.

Бели тоалети су неутрални и довољно лагани да се уклопе уз ентеријер било ког купатила, било које величине, а њихов класични изглед пристаје сваком дизајну, док би с друге стране црна боја wц шоље уништила атмосферу простора, а лоша је за мале тоалете, сматрају многи дизајнери.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.