Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

3 НАЈЕФИКАСНИЈА НАЧИНА за брзо чишћење WC шоље

Чишћење WC шоље не мора да буде компликовано.

1623232507_bathroom-6158254_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Куповна средства за чишћење wc шоље која користимо обично су препуна хемикалија и јаких мириса, па је потребно водити рачуна о испаравању, као и кожи.

Како вас више не би болела глава од јаких хемикалија, предлажемо вам три алтернативна, али подједнако ефикасна начина за чишћење.

Прочитајте још: Урадите дубинско чишћење ДУШЕКА уз помоћ ОВОГ САСТОЈКА

Уместо куповних средстава, покушајте да очистите шољу помоћу соде бикарбоне, лимуна, кока-коле, сирћета.

фото: Пиксабеј

Сода и лимун - мирисна комбинација

У посуду ставите око 200 грама соде бикарбоне и додајте неколико капи етеричног уља лимуна, или свежег лимуновог сока. Добро промешајте смесу, па са њом истрљајте wc шољу.

Прочитајте још: Замените ТОКСИЧНЕ хемикалије домаћим ЦИТРУСНИМ средством за чишћење и одмашћивање (РЕЦЕПТ)

Оставите да делује сат времена у шољи, па је онда изрибајте wc четком и пустите воду.

Чишћење са содом и лимуном можете понављати сваки дан јер је безбедно, а беспрекорно чисти wc шољу.

фото: Пиксабеј

Газирани сок за каменац и тврдокорне наслаге

У шољу сипајте 350 мл газираног сока, па га проспите по рубовима унутар wc шоље, и оставите да делује сат времена.

Најпознатије газирано пиће садржи киселине које могу да “разбију” тешке и тврдокорне мрље. Ако је wc шоља много прљава, можете оставити ово газирано пиће да делује преко ноћи, па ујутру само пустите воду.

Прочитајте још: ТРИ једноставна трика за скидање флека са ТЕПИХА уз помоћ КРОМПИРА, КИСЕЛЕ ВОДЕ и ПРАШКА ЗА ПЕЦИВО

фото: Пиксабеј

Сирће идеално за сјај

За овај метод чишћења требаће вам пола шоље соде бикарбоне, 10 капи етеричног уља чајевца (или лимуна) због мириса, и пола шоље белог сирћета.

WC шољу поспите содом, накапајте етерично уље, па попрскајте целу унутрашњост шоље сирћетом.

Вода ће да пени неколико минута скидајући тешке мрље. Када престане, само пустите воду, и имаћете блиставо белу шољу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas