· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ГРИЦКАЛИЦЕ

Савршенство из рерне! Ево како да припремите ПЕЧЕНИ КЕСТЕН у свом дому (РЕЦЕПТ)

Јесен мирише на печени кестен, који је изузетно хранљива и здрава намирница.

1636298605_shutterstock_1206689152.jpg
Фото: Shutterstock

Мирис печеног кестена који се шири кућом најчешће доводи у везу са зимским празницима, али у овом прелепом укусу може се уживати током целе године. Одличан укус прате подједнако добра својства која су се показала као веома корисна за здравље. Од осталих орашастих плодова разликује се нижим нивоом масти, и једини садржи витамин Ц.

Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА: Популарна певачица преминула у 48. години

Садрже витамине А и Ц, али и Б групе, али и важне минерале попут калијума и фосфора, и у мањим количинама калцијум, магнезијум, сумпор, хлор, гвожђе, бакар и манган. Будући да је кестен богат калијумом, а не садржи баш много натријума, препоручује се у дијети болесника са бубрежним и крвним обољењима.

Прочитајте још: СТАВ ШМЕКЕРА: Да ли препознајете глумачку легенду? 80-их је пленио својом харизмом, а девојке су ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ (ФОТО)

Састојци за припрему печеног кестена:

  • пола килограма кестена
  • мало соли
  • вода

Припрема:

Укључити рерну да се греје на 220 степени и то само горњи грејач. Решетку подићи што више. Сваки кестен зарезати рецкавим ножем по средини.  Прелити хладном водом, мало посолити и ставити на ринглу, само да прокључа. 

Чим прокључа, склонити са рингле, одлити и бацити воду, а кестење преручити у тепсију, да буде у једном слоју. Ставити их у рерну, и пећи око 25 минута на 220 степени.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.