Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЖИКИНА ДИНАСТИЈА

Иако је засмејавао публику, његова животна прича препуна је ТРАГЕДИЈА: Данас је годишњица смрти Драгомира Бојанића Гидре

Глумац Драгомир Бојанић Гидра је преминуо на данашњи дан 1993. године.

1636644928_gidra.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/J. Maric
Oglas

Жика из "Жикине династије" била је његова најзапаженија улога, а реплике из култне серије и даље се препричавају. Иако су га сви доживљавали као великог комичара, Драгомира Бојанића Гидру живот није мазио.

Тешко детињство

Гидра је као мали остао без мајке која је умрла од туберкулозе пред његовим очима. Након тако тешког губитка, његовог оца који је био официр српске војске, стрељали су 1943. године током Другог светског рата, када је Гидра имао само десет година.

Како би нашао начина да преживи, завршио је средњу школу за прераду меса, воћа и поврћа у родном граду, и након матуре се запослио у фабрици конзерви "Црвена звезда".

Прочитајте још: Био је омиљени лик у филму ЖИКИНА ДИНАСТИЈА, а данас зарађује више од половине глумаца и изгледа ОВАКО (ФОТО)

Пут ка глуми

Своје прве глумачке кораке започео је у аматерском позоришту "Света Младеновић", и касније је дошао у Крагујевачко народно позориште, а круже приче да је његов таленат био одмах запажен, након чега су му колеге из позоришта заједничким снагама сакупиле новац, како би отишао у Београд на Академију.

Уписао се из првог покушаја, и то у класу чувеног Раше Плаовића и већ на првој години почео је да игра у Народном позоришту.

Његове најпознатије улоге биле су Лале у серији "Мајстори", агент Микула у "Отписанима" и Крстивоје Крстића у серији "Врућ ветар", али је свакако највећу популарност доживео играјући комичног Жику Павловића од 1978. до 1992. године у култној серији "Жикина династија".

Остао веран хумору до краја

Људи који су га познавали, говорили су да је Гидра и приватно био духовит, и да се хумором бранио увек када је било најтеже. Претварао је тугу и бол у смех до краја свог живота.

Његова ћерка Јелена Бојанић испричала је својевремено за медије како је њен отац засмејавао све болеснике и рањенике који су у том тренутку били на ВМА, где се и он лечио пре него што је преминуо.

Медицинске сестре су знале да доводе у Гидрину собу пацијенте свако вече, а Гидра је држао монологе захваљујући којим се болницом ширио смех.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas