Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА

Пет ствари којима није место у КУПАТИЛУ јер може да их уништи ВЛАГА

Многи имају навику да ове ствари остављају у купатилу, али то није препоручљиво због влаге.

1637499392_faucet-g7cb4ff065_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

У купатилу обављамо јутарње ритуале, па је постало сасвим нормално да тамо држимо неке ствари, како би нам се нашле при руци приликом јутарње рутине.

Ипак, треба имати у виду да се влага задржава у купатилу, због чега може уништити те ствари.

Прочитајте још: Трик који ће вас ОДУШЕВИТИ: Спречите магљење ОГЛЕДАЛА у купатилу средством које сви имамо у кући

Лекови, шминка, као и бријачи су неке од ствари којима није место у купатилу због влаге.

Поред ових ствари, постоје и оне које готово свако држи у купатилу, иако се то не препоручује.

Пешкири

Иако ће многима деловати сулудо да се пешкири држе у некој другој просторији, постоји објашњење због чега би то требало да примените.

Наиме, купатила су влажна места у којима постоје разне бактерије, а пешкири, посебно ако су влажни, идеални су за њихово размножавање. Уколико немате где друго да их одложите, потрудите се да буду окачени на најсувљем месту у купатилу.

Бадемантил

Бадемантилу такође није место у купатилу, јер као што је то случај са пешкирима, због материјала од којег су направљени, подложни су размножавању бактерија и гљивица.

Поред тога, влага у купатилу може проузроковати непријатан мирис буђи на бадемантилу.

Књиге и часописи

Књиге и часописи, као и папир уопште, веома брзо упијају влагу у купатилу, због чега ће странице бити наборане, а лепак који се налази око повеза испараваће и отпуштаће токсине у ваздух.

Накит

Некима је навика да чувају накит попут минђуша, прстења и наруквица у купатилу, јер је тамо огледало, као и славина где се перу руке, па је најлакше скинути накит управо на том месту.

Међутим, влага утиче и на накит, посебно сребрни који је веома осетљив на влагу.

Парфем

Изненадне промене температуре које може проузроковати туирање врелом водом, утичу на молекуле у парфему, што може довести до тога да парфем почне мирисати кисело.

Најбоље је да парфеме одложите на хладнијем и тамнијем месту, попут ормара или фиоке у соби.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas