· · Komentari: 0
UREĐENJE PROSTORA

Pet stvari kojima nije mesto u KUPATILU jer može da ih uništi VLAGA

Mnogi imaju naviku da ove stvari ostavljaju u kupatilu, ali to nije preporučljivo zbog vlage.

1637499392_faucet-g7cb4ff065_1920.jpg
Foto: Piksabej

U kupatilu obavljamo jutarnje rituale, pa je postalo sasvim normalno da tamo držimo neke stvari, kako bi nam se našle pri ruci prilikom jutarnje rutine.

Ipak, treba imati u vidu da se vlaga zadržava u kupatilu, zbog čega može uništiti te stvari.

Pročitajte još: Trik koji će vas ODUŠEVITI: Sprečite magljenje OGLEDALA u kupatilu sredstvom koje svi imamo u kući

Lekovi, šminka, kao i brijači su neke od stvari kojima nije mesto u kupatilu zbog vlage.

Pored ovih stvari, postoje i one koje gotovo svako drži u kupatilu, iako se to ne preporučuje.

Peškiri

Iako će mnogima delovati suludo da se peškiri drže u nekoj drugoj prostoriji, postoji objašnjenje zbog čega bi to trebalo da primenite.

Naime, kupatila su vlažna mesta u kojima postoje razne bakterije, a peškiri, posebno ako su vlažni, idealni su za njihovo razmnožavanje. Ukoliko nemate gde drugo da ih odložite, potrudite se da budu okačeni na najsuvljem mestu u kupatilu.

Bademantil

Bademantilu takođe nije mesto u kupatilu, jer kao što je to slučaj sa peškirima, zbog materijala od kojeg su napravljeni, podložni su razmnožavanju bakterija i gljivica.

Pored toga, vlaga u kupatilu može prouzrokovati neprijatan miris buđi na bademantilu.

Knjige i časopisi

Knjige i časopisi, kao i papir uopšte, veoma brzo upijaju vlagu u kupatilu, zbog čega će stranice biti naborane, a lepak koji se nalazi oko poveza isparavaće i otpuštaće toksine u vazduh.

Nakit

Nekima je navika da čuvaju nakit poput minđuša, prstenja i narukvica u kupatilu, jer je tamo ogledalo, kao i slavina gde se peru ruke, pa je najlakše skinuti nakit upravo na tom mestu.

Međutim, vlaga utiče i na nakit, posebno srebrni koji je veoma osetljiv na vlagu.

Parfem

Iznenadne promene temperature koje može prouzrokovati tuiranje vrelom vodom, utiču na molekule u parfemu, što može dovesti do toga da parfem počne mirisati kiselo.

Najbolje je da parfeme odložite na hladnijem i tamnijem mestu, poput ormara ili fioke u sobi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.