Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ГРЧКИ ХОРОСКОП: Погледајте каква вас СУДБИНА чека према античим веровањима

Уместо класичних знакова Зодијака, грчки хороскоп користи божанства у која су веровали Срари Грци

1701523159_Foto-Shutterstock-grcki-horoskop.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Да сте живели у време старе Грчке, које бисте волели да сте античко божанство? Да ли је то можда богиња љубави или бог подземља или можда владар мрака и подземља… избор је велики. Грчки хороскоп, уместо класичних знакова Зодијака, користи божанства у које су Стари Грци веровали. Такође их, као и у астрологији западне цивилизације, има 12.

Сваки хороскопски знак има свог представника и у грчкој митологији, а према вашем датуму рођења пронађите ком божанству припадате

Ован – Арес

Арес (Марс у римској митологији) је грчки бог рата. Он је најстарији син Зевса и Хере, а у хеленској књижевности често представља физички или насилни и неукроћени аспект рата, за разлику од његове сестре Атине у оклопу, чије функције као интелигентне богиње укључују војну стратегију и вештине војсковође.

Арес је био и љубавник Афродите, па је јак ватрени знак. Он је ватра, страствени бог, способан и за интензивну љубав и за снажну мржњу, борбен и јак.

Бик – Хестија

Хестија (у римској митологији јој одговара богиња Веста) је Зевсова сестра и чуварка неугасивог огња, богиња огњишта и удобности. Хестија има способност да уједини људе. Била је оличење породичног дома. Првородјена ћерка Крона и Рее, затражила је од свог брата Зевса да јој дозволи да заувек остане девица, иако су је Посејдон и Аполон тражили за супругу.

Хестија је симбол задовољста, радости и хармоније. Њена снага је у њеној души. Око ње нема свађа, такмичења, освајања, авантура, али ни љубавних романса. Она је такође и заштитница сирочади и нестале деце.

Близанци – Хермес

Хермес (познат као Меркур у римској митологији) је Зевсов син, гласник богова, заштитник путника, пастира, па чак и лопова. Звали су га и бог одметника, бог елоквенције и дипломатије, трговине и профита.

Хермес или Хермо је старогрчки гласник богова, заштитник путника и лопова, пастира, песника, атлетичара и трговаца. Египћани су га поистовјећивали са Тхотхом па је настала легенда о Хермесу као богу мудрости.

Рак – Хера

Хера (у римској митологији Јуно) је краљица богова, жена врховног бога Зевса, заштитница брака, богиња која штити мајку током порођаја. Најмоћнија од богиња Олимпа, међутим, слуша и вољу свог мужа Зевса.

Хера је верношћу давала пример и боговима и људима. Она се појављује у бројним митовима, а поред своје, подиже и много друге деце, кажњава неверство и сурово се свети љубавницама свога мужа.

Лав – Аполон

Аполон (у римској митологији Фоеибос) један од омиљених Зевсових синова, исцелитељ и гатар, покровитељ умјетности. Људи рођени под његовим патронатом одликују се непостојаношћу и промењивошћу. Међутим, сам Аполон је могао дати особи непроцењиве дарове и све то у трену одузети. Људи рођени под његовим утицајем покретни су, површни, неозбиљни и не разликују се посебном упорношћу у постизању својих циљева.

Често пуштају да све иде својим током па и ако остваре значајан успех у животу то је захваљујући интуицији и способности да буду у право време на правом месту.

Девица – Атена (Атина)

Атена (у римској митологији јој одговара Минерва), која је рођена из главе свог оца Зевса у пуном ратном оклопу, богиња је мудрости и знања, заштитница уметности и заната. Атена обдарује људе рођене у периоду њене владавине особинама као што су мудрост, жудња за знањем, склоност ка уметности. Обично су људи рођени у знаку ове богиње добри аналитичири и тактичари. Такви људи знају држати под контролом емоције и осећања, а према грчком хороскопу, практични су и рационални. Чак и жене обично имају мушки тип размишљања. Упркос чињеници да је особа рођена под окриљем Атене склона уметности, вероватно ће направити каријеру у научном или политичком пољу.

Вага – Афродита

Афродита којој у римској митологији одговара Венера, је рођена из морске пене, а богиња је љубави и лепоте. Она је права муза, пред којом су се уметници и песници клањали и обожавали је. Људи рођени у знаку Афродите, према грчком хороскопу, љубав виде као главни смисао свог живота кроз који могу постићи много у животу. Они су такође склони идеализовању романтичне љубави и флертовању.

Шкорпија – Хад

Хад који у римској митологији одговара Плутону је суморни владар подземља, краљевства мртвих, најстарији син Кроноса и Реје, отмичар Персефоне. Међутим, не треба мислити да је слика Хада искључиво негативна, суморна и мрачна. Хад је показао милост само према Орфеју, чија га је дивна музика очарала. Он му је дозволио да сиђе у подземни свет по мртву супругу. Симбол је интелигенције, ауторитета и мудрости.

Стрелац – Зевс

Зевс (у римској митологији одговара Јупитеру) је врховни бог над свим боговима, који је свог оца, титана Кроноса, бацио у Тартар. Зевс изазива не само поштовање и дивљење, већ и страхопоштовање. Људи рођени у знаку Зевса су племенити, поштени, имају изузетну снагу и утицај. Многи их сматрају вођама и главнима у друштву. За њихово мишљење се увек пита и оно се беспоговорно поштује.

Јарац – Хефест

Хефест (у римској митологији Вулкан) је бог ватре, заштитник ковачког заната, један од синова Зевса и Хере. Он се једном умешао у свађу родитеља, после чега га је Зевс бацио на земљу, а по другом предању га је пак Хера по рођењу бацила у море. У обе верзје приче Хефест остаје тром. Рођени у месецу Хефесту су вредни, све постижу властитим радом, њихове најбоље особине су упорност, добра воља, ред, рад и дисциплина.

Водолија – Артемида

Артемида (у римској митологији јој одговара богиња Дијана) је богиња девица, богиња лова, супарница људи. Приказивана је са луком и стрелама. У класичној традицији била је персонификована са планинама, дрвећем, ловом и плесом, нимфама, децом и младунчадима животиња. Онима који су под њеним утицајем се приписују особине животиња, дакле борбеност, упорност, истрајност, непоколебивост.

Рибе – Посејдон

Посејдон (у римској митологији њему одговара Нептун) – господар мора, син Кроноса и Реје. Посејдон је донекле сличан Зевсу, а и сам себе сматра једнаким Зевсу. Снажан је, моћан, мора му се покорава, а у љутњи је заиста страшан.

Посејдон је био заштитник помораца и многих хеленских градова и колонија. Он је постао господар мора након пораза свог оца Хрона. Када је свет био подељен жребом између његова три сина, Зевсу је дато небо, Хаду подземни свет, а Посејдону море, а Земља и планина Олимп припадали су свој тројици. Особине људи рођених у овом знаку су окрепљујуће баш попут мора.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas