Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АСТРОЛОГИЈА

Знате ли шта је, уствари, хороскоп и од чега зависе главне карактеристике знака?

На дугом списку поштоваоца и познаваоца астрологије нашли су се и Тесла, Њутн, Јунг, Фројд, па чак и отац медицине, Хипократ, који је ову науку користио у дијагностици.

Depositphotos_8204289_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Има много доказа да астрологија заслужује озбиљан научни приступ, али она до данас није призната, јер се конвенционалном методологијом не може извести ниједан доказ да одређена констелација у хороскопу доноси безрезервно одређени догађај. И то се никада неће ни доказати, јер догађај је само тренутак коме је претходио дужи временски интервал преплитања различитих енергија које су довеле до одређеног исхода.

Да ли су звезде криве за судбину?
Фото: Архива Новости

Прочитајте још: Ован на пут треба да иде са лавом, а погледајте какво вам путовање одговара по хороскопском знаку

Анализом астролошке карте чак и астролог почетник с лакоћом може препознати о каквом склопу енергије је реч, али када треба да процени шта та енергија може да изазове у човековом животу, треба да узме и многе друге факторе од којих, у ствари, и зависи коначан исход. А ти фактори зависе од нивоа свести, од околине, од породичног порекла, од устаљених образаца понашања који особу чине конструктивном или деструктивном.

Астрологија је најјача када је циљ да упознамо себе.

Због тога је снага астрологије најјача само онда када је користимо с циљем да спознамо себе. Када променимо себе, променићемо и пут којим идемо, а тако и судбину коју често неоправдано оптужујемо за своје невоље.

Четири елемента

Утврђивање психолошког профила личности основ је анализе хороскопа који никада не сме бити прескочен, јер да бисмо знали да ли је особа срећна, морамо знати и шта је за њу срећа. Ако астролог не уради темељан психолошки портрет, читава анализа и прогноза биће погрешне.

Велики тригон је аспект среће, а двоструки је "лотосов аспект" , коакав имао је Аристотел Оназис.


Кад је у питању натална карта, добро је да особа има заступљене све елементе, дакле и ватру, и земљу, и ваздух и воду. Пожељно је да у сваком елементу имамо по две или три планете. Тако распоређене планете омогућавају особи да у различитим околностима реагује идеално, да се повуче када је паметно или да се наметне када је потребно. Ипак, у пракси, најчешће наилазимо на хороскопе у којима је заступљеност једног елемента наглашена, па онда ради о доминантним особинама које личност не може сама да савлада.

Прочитајте још: Овном влада панета Марс, а погледајте шта је кључно за припаднике овог хороскопског знака

Уколико су планете распоређене равномерно и уколико су између себе, по елементима, удаљене по 120 степени тада оне образују такозвани велики тригон. Овај аспект се назива и аспект среће, а уколико се у хороскопу нађе двоструки, или чак троструки, тада говоримо о лотосовом аспекту који указује на савршени склад и успешност. Најбољи пример је присуство овог аспекта у хороскопу Аристотела Оназиса.

С друге стране, тамна страна овог наизглед идеалног хороскопа може бити наглашена лењост и неспособност да се особа покрене, јер не постоји изазов.

Незадовољне особе
Планете могу бити јаке, односно на јаким положајима и јако аспектоване и то чини јак хороскоп. Могу бити и слабе, односно са слабим положајима и аспектима и то чини слаб хороскоп. Јак хороскоп не значи јаку личност већ буран живот, а слаб хороскоп значи живот без промена, занимљивости и специфичности. У животу у којем се мало тога догађа, страствена и јака личност ће бити незадовољна.
Не постоји савршен хороскоп, већ срећници. Они су рођени у тренутку када је на небу енергија воде, ватре, ваздуха и земље била подједнака.

Усуд и магија

Најчешћа питања која се постављају астролозима везана су управо за постојање судбине. По једној дефиницији Сатурн представља карму. По овом учењу, у живот стижемо по казни коју смо заслужили у неком од претходних живота. У овом нас чека мука управо на пољу где смо у прошлости заказали. Ако смо били лоши родитељи, у овај живот стижемо као деца лоших родитеља, или, ако смо били неверни брачном партнеру, у овом животу смо управо жртва таквих љубавних односа. С друге стране, хришћанство не признаје карму и тврди да се душа рађа као нова. Ипак, и хришћанство признаје грехе предака или родитеља који директно утичу на нашу судбину. Дакле, и овде се признаје да постоје догађаји и дела која су се одиграла пре нас, а која кроје наш садашњи животни пут.

Сатурн показује чиме ћемо се бавити

Као што положај Сатурна показује поље којим ћемо се током живота највише мучити и бавити, тако неке друге планете, одмах на први поглед, дају информације где нас вребају физичке опасности и да ли ће до повреде или страдања уопште доћи.

Критична места
Ако желимо да видимо где је критично место, где се може десити лом, потражићемо којим пољима владају Плутон, Уран и Марс и да ли праве лоше аспекте.
Повреде и смртна опасност су тамо где је шкорпија.


Повреде и насилна страдања, најпре се виде кроз осмо поље. То је поље којим природно влада знак Шкорпије и представља смртне опасности. Ако неко у овом пољу има тешку планету или је владар поља тешка планета, то указује на могуће проблеме.

Ако нису угрожени подзнак, владар подзнака, Сунце, Месец и њихови владари, то даје информацију да особа преживљава кризу. Међутим, ако се поред лошег осмог поља (смртне опасности) поклопи да је лоше и четврто поље (крај живота) и у све то укључени Сунце и Месец, онда је велика вероватноћа да испред себе имамо хороскоп особе која ће насилно завршити живот.

Наслеђе Сунца и Месеца

Растанак од родитеља је део природног животног циклуса који се сматра очекиваним и нормалним. Астролошки гледано, човек од тренутка када му родитељи премину, па надаље, преузима енергију којом су они описани у наталном хороскопу. И без овог учења, сматра се да, с годинама, људи све више личе на своје родитеље. Тако се дешава да неко у позном добу постане слика и прилика неког од родитеља, а да у младости није био ни налик.

Прочитајте још: Мука, невоља и несрећа: Следе три тешке године, али само за неке хороскопске знакове

Наиме, Сунце и Месец представљају оца и мајку, али у личном, наталном хороскопу, родитељи су описани и четвртим и десетим пољем. Без обзира што владари тих поља могу бити неке друге планете, увек се за анализу првенствено тумаче Сунце и Месец, јер они генеришу главни мушко-женски принцип од кога смо саткани. Зовемо их и “светла” хороскопа.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas