Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НЕМОЈТЕ "ДОЛИВАТИ УЉЕ НА ВАТРУ": Како да избегнете проблеме са партнером током ретроградног Меркура

Први ретроградни Меркур у овој години почео је у понедељак 1. априла, а многи већ осећају ефекте овог астролошког догађаја - отежано завршавање послова, грешке у системима и прорачунима, ометање у раду технологије, пропали планови путовања, а оно што посебно постаје изазовно је међуљудска комуникација. Како да не упропастите свој љубавни живот током овог турбулентног периода?

1712137130_shutterstock_1772329643.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ретроградни Меркур је помало погрешан назив за овај феномен, јер се ова планета не креће уназад, већ то само тако изгледа када се посматра са Земље. У овом периоду Меркур заправо "само" успорава три до четири пута годишње, али довољно да долази до проблема у области којима ова планета управља - изражавање, разумевање, технологија и путовања.

У овом периоду су посебно рањиви међуљудски односи: Да ли вам је теже да саслушате друге људе, да ли лакше долази до сукоба? Да ли немате стрпљења да разрешите конфликт и само желите да "кажете своје" и завршите? Ако је одговор потврдан, нисте једини. Многи људи осећају да је комуникација отежана, па чак и са најближима.

Ово посебно може да штети љубавном животу, како онима који траже партнера, тако и онима који су у вези. Срећом, постоји неколико начина како да избегнете проблеме у љубави и заштитите се од непожељних ефеката ретроградног Меркура:

Сетите се да нисте једини "у проблему"

Иако се можда некада осећате као да само ви интензивно осећате негативну страну ове астролошке појаве, морате себе да подсетите да то није тако. Ретроградни Меркур може на свакога да утиче на другачији начин, а можда ваш партнер/особа са којом се тренутно виђате није ни свесна да им је теже да комуницирају. Тако се јави фрустрација с друге стране, па сте онда исфрустрирани и ви, што доводи до конфликта и тако у круг. Другим речима - имајте стрпљења и милости.

Паузе

Када дође до свађе, лако је бурно реаговати, а теже је контролисати своје емоције и доћи до разумног решења. Зато би било добро да, када осетите да су вам у тренутку "речи брже од мисли", зауставите се и дате себи времена да се смирите.

Ако је потребно, можете и да напустите просторију и вратите се разговору другим приликом, како обе стране не би рекле нешто што можда заправо не мисле.

Вежбајте активно слушање

Када ваш партнер говори, посветите му пуну пажњу. Ако га стално прекидате или само напола слушате, то се сигурно неће добро завршити. Уместо тога, трудите се да одржавате контакт очима, склоните све што вас може ометати и заиста се посветите разговору.

Пажљиво бирајте речи

Након тога, када дође ваш ред да причате, не говорите нешто за шта се само надате да ће партнер добро разумети - вероватно неће, барем не док нас Меркур "боцка"... Мудро бирајте речи и покушајте да покажете разумевање.

Водите рачуна о свом говору тела

Невербалне радње, као што су изрази лица или положај руку, говоре више од хиљаду речи. Покушајте да обуздате невербалне знакове иритације или беса (завртање очима, прекрштене руке, подигнуте или намрштене обрве), јер ће то само "додати уље на ватру".

Ако је могуће, када је време за тежак разговор са партнером, прошетајте са њим. Ходање раме уз раме гради другарство, а чин заједничког кретања ка одређеном одредишту могао би да буде подсетник да сте заправо тим, а не непријатељи.

(РТ.РС)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas