Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОЧИЊЕ РЕТРОГРАДНИ МЕРКУР: Почињу конфузије и компликације, а највише ће утицати на ова ЧЕТИРИ ЗНАКА

Сазнајте која ће 4 хороскопска знака осетити најснажније утицај ретроградног Меркура - од 21. априла до 14. маја могуће је да ће бити збуњени и да ће се суочити са прошлости!

1681825989_shutterstock_1627914889.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Меркур је планета комуникације и логике, а ретроградно стање доноси конфузије у овим пољима. Иако ретроградни Меркур технички неће почети до 21. априла, вероватно већ осећате последице овог потпуно изазовног транзита. Меркур је 7. априла ушао у предретроградну сенку, која полако почиње да повећава ниво конфузије и компликација.

Међутим, када Меркур буде ретроградан на 15. степени Бика, то ће одвести ствари на следећи ниво, покренувши период размишљања и анализе. Баш та анализа може вас одвести на нека чудна и необична места. Ретроградни Меркур је ретко када добар тренутак за почетак нечег новог, јер је ово период освртања уназад, помирења, отпуштања, који вам омогућава да се помирите са прошлошћу. Уместо да очекујете да се све одвија према плану, можете очекивати фрустрирајућа кашњења и погрешне комуникације које ће ометати напредак. Срећом, често када се осећате изгубљено, такође имате моћ да налетите на нешто невероватно и неочекивано.

Будући да је Бик хороскопски знак новца, луксуза, љубави и стабилности, ово ретроградно кретање Меркура ће имати дубок утицај на ваше самопоштовање и осећај контроле који имате над својим светом. На крају крајева, Бик је фиксни земаљски знак који често даје предност сигурности над слободом, чак и ако то значи жртвовање како би се стекла стварност која се жели. Када се Меркур креће ретроградно кроз Бика, то може довести до црно-белог размишљања и нефлексибилности у вашим везама. Бик се фокусира на оно што је практично и опипљиво, што отежава Меркуру да размотри све нијансе, да зађе дубље у тематику и значење.

Који је најбољи начин да превазиђете овај период ретроградног Меркура? Искористите све најбоље ствари које су везане за знак Бика. На крају крајева, Бик је сензуалан, одан, прагматичан, стрпљив и сналажљив. Када осетите фрустрацију због онога што немате, одвојите тренутак да пронађете захвалност за оно што радите. Шансе су да већ имате алате потребне за решавање проблема, а ретроградни Меркур у Бику би могао да доведе до понављајућих проблема који ће вас приморати да изађете из своје зонекомфора и покушате нешто другачије.

Срећом, Меркур ће кренути директно 14. маја на 5 степени Бика, а 1. јуна коначно ће напустити постретроградну сенку. Сазнајте на која 4 хороскопска знака ће највише утицати:

Бик

Ретроградни Меркур је 21. априла у Бику, што вас чини главном метом овог збуњујућег транзита. Међутим, дефинитивно није крај света и ово ћете "апсолутно" преживети. Али како се Меркур креће ретроградно кроз вашу прву кућу личности, то би могло довести до искривљеног осећаја себе, посебно ако сте се ослањали на потврђивање других људи да бисте се осећали целим. Иако сте генерално добри у отклањању мрзовоље, такође стављате велики притисак на себе да будете савршени. Не очекујте да се чуда дешавају преко ноћи током ове тронедељне комуникацијске кризе. Ретроградни Меркур је много боље време да застанете и дате себи одушка пре него што донесете било какву значајну одлуку. Међутим, још је боље време да притиснете дугме за "премотавање" како бисте се вратили у прошлост и видели шта сте пропустили, Када Меркур крене директно, можда ћете се удаљити од искуства да видите себе у новом светлу. Можда се чак осећате као да сте решили дуготрајну кризу идентитета. До тренутка када Меркур напусти период после сенке 1. јуна, можете с еосећати као јача, стабилнија и мудрија верзија себе.

Близанци

Ретроградни Меркур увек има велики утицај на вас. Меркур је ваша владајућа планета, на крају крајева, што у суштини значи да се оно што се дешава Меркуру дешава и вама! Када Меркур буде ретроградан у вашој 12. кући завршетака и подсвесних истина 21. априла, то ће вас подстаћи да зароните дубоко у своју психу и ослушкујете свој унутрашњи глас. Можда ћете се осећати интровертираније него обично јер радите са мање друштвене енергије него иначе. Овај круг ретроградног Меркура могао би да вам донесе недовршене послове и дуготрајне емоционалне везе са којима сте спремни да се растанете. Дајте себи времена да обрадите оно што је дошло и прошло. Када крене директно, можете коначно осетити да отпуштате оно што више није ваша обавеза да носите. А када Меркур напусти период након сенке 1. јуна, можда ћете се осећати спремним да прихватите чисту енергију док се будете припремали да Меркур уђе у Близанце 11. јуна, где ће вас освојити сјајем и инспирацијом.

Девица

Ваша владајућа планета је Меркур, што значи да сте веома свесни свега што планета комуникације намерава. Пошто се 21. априла налази ретроградно у вашој деветој кући перспектива и филозофије, могло би да вас врати на одређена места која сте посећивали или путовали. То би вас чак могло вратити у одређене књиге, теорије, учионице или излете. Ова ретроградност вас охрабрује да научите неке лекције, да се подсетите неких старих. Можда жудите за дубљим смислом свог живота и ова ретроградност ће вас инспирисати да пронађете значај који сте тражили. Када Меркур 14. маја буду директан, можда ћете се осећати инспирисаним да видите нешто у потпуно другачијем светлу, јер ће вам успони и падови ваше ретроградне авантуре Меркура показати свет у новом светлу. А када Меркур напусти период после сенке 1. јуна, можда ћете бити склони да правите велике планове.

Шкорпија

Пошто се северни чвор кретао кроз вашу седму кућу партнерства, учили сте како да успоставите здраву равнотежу између "ја" и "ми". Међутим, ово ретроградно кретање ће убрзати процес тако што ће вас приморати да много ближе погледате људе са којима делите свој живот на међуљудском нивоу. Како је Меркур ретроградан у вашој седмој кући савезника и непријатеља 21. априла, то може довести до тога да освестите трауме из прошлих веза и да их се напокон ослободите. Могући су и сусрети са бившим партнерима. Када Меркур 14. маја буде режирао, драма ће почети да се смирује. А када Меркур напусти период ретроградне сенке после 1. јуна, имаћете много бољу представу о томе где се налазите са људима са којима одлучите да делите живот. Могуће је да ће многе Шкорпије научити како да изађу из токсичних веза и спрече рађање неких нових.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas