Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТИЖЕ КИНЕСКА НОВА ГОДИНА: Погледаје којим хороскопским знацима ће према источној астрологији срећа закуцати на врата

Неће моћи ни да преброје све радосне тренутке

1707297221_Foto-Shuttertsock-kineksi-horoskop-2024.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Почетак сваке кинеске Нове године обележавају велике прославе у кинеским заједницама широм света, тренд који је све популарнији на Западу и све више људи учествује у овим радосним свечаностима. Кинеска Нова година се не поклапа са календаром који се користи на Западу. Година дрвеног змаја почец́е 9. фебруара 2024. и трајац́е до 28. јануара 2025. године, пише портал Хола!.

Овај источни хороскоп карактерише додељивање једне животиње свакој години, у циклусу који се понавља сваких 12 година. Дакле, постоји 12 животиња: пацов, бик, тигар, зец, змај, змија, коњ, коза, мајмун, петао, пас и свиња.

Поред тога, свака година је повезана са једним од пет елемената који чине универзум, према кинеској филозофији: водом, дрветом, земљом, металом и ватром. Ови елементи се комбинују са животињама кинеског хороскопа и формирају циклус од 60 година. Свака од ових животиња има специфичну симболику и карактеристике.

То је хороскоп дубоко укорењен у кинеској култури и често се користи као алат за предвиђање личности и склоности особе на основу године рођења.

Која ц́е бити година дрвеног змаја и који су најсрец́нији знаци 2024.

У Кини је Змај веома цењен и страхују да ц́е његове године бити бурне и склоне катастрофама, иако су то у ствари године велике виталности, погодне за напредак и стварање богатства. Верује се да змај даје предност дуговечности. Када дође година змаја, то време захтева храброст, смелост, енергију и одлучност, али вођено интуицијом. Добра је година за рађање деце, јер се људи рођени под овим знаком сматрају моц́ним и срец́ним. Ево предвиђања за појединачне хороскопске знакове:

ПАЦОВ (1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)

Ово је време револуције за ваш начин живота или навике, посебно у послу и здрављу, посебно у првих пет месеци у години. Време је да испробате нове ствари, експериментишете и предузмете неке смеле кораке да унесете промене у свој живот, можда са мање осец́аја сигурности, али зато стимулишуц́е и обец́авајуц́е. Добар је тренутак да се на неки посебан начин повежете са технологијом или будуц́ношц́у, како се не бисте заглавили у прошлости или садашњости. Време је да тражите ширу визију, путујете и научите да правите неопходне промене које ц́е вам донети вец́е благостање.

Међутим, од јуна па надаље, то је кључно време за ваше односе, посебно оне који укључују виши ниво директне или личне посвец́ености, као што су партнерства, породица и пословни сарадници. Овај период захтева пажљиво разматрање ваше ситуације и околности. Размислите о својој животној филозофији, а посебно о оним важним питањима: Какву везу желите? Колико далеко желите да иду ваше обавезе?

БИВО (рођени 1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)

Пролазите кроз период интензивних емоција у разним областима живота, који ц́е трајати најмање првих пет месеци. Не дозволите да вас страхови или несигурности ограниче јер је ово време са огромним потенцијалом да раширите крила и стекнете нове вештине. Време је за значајна искуства у смислу емоција и љубавних или сексуалних односа, али и да урадите нешто што је за вас изазов. Време је да своју енергију усмерите у нешто што вас подстиче да растете или живите живот пуним плуц́има, чак и ако нисте сигурни у резултате. Овај период може донети и значајне промене у односима са децом или у области образовања. Од јуна па надаље, обнављање ваше филозофије рада долази у први план, јер нови планови или промене у законодавству или еколошким околностима могу довести до стварања нових шема. То би могло бити и време за освежавање знања и вештина и обнављање навика и свега што је у вези са здрављем. Поред тога, одвојите време за размишљање, отпустите бриге и изаберите своје доминантне идеје и мисли — одлична година за учење и напредак.

ТИГАР (рођени 1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022)

Ова година може значајно утицати на ваш породични живот, становање или дом, посебно у првих пет месеци у години. Можда ц́ете осетити необичну енергију у овим областима, укључујуц́и могуц́е изненадне промене или прилагођавања у последњем тренутку. То би се могло материјално манифестовати, кроз промену стана или његовог уређења, али и кроз реструктурирање породице: могуц́е је да дође до промена у организацији или породичним односима. Штавише, нешто значајно може да се промени у вашем животном стилу и важно је да размислите о томе и постанете свесни тога. Ове промене могу утицати на професионалну сферу и обрнуто. Од јуна па надаље, ваш специфични авантуристички или истраживачки карактер могао би да преовлада, иако ц́е вам равнотежа између улагања бити веома важна, не само у економским и материјалним ресурсима, вец́ иу смислу уложеног времена и вредности и задовољства које ова искуства могу доносим ти. У сваком случају, понекад морате да ризикујете да бисте победили или научили. Имајте на уму да бисте такође могли уложити у образовање своје деце.

ЗЕЦ (рођени 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2024)

Можда вам се мисли врте, посебно током првих пет месеци ове године. Уз паметан приступ, то ц́е бити одлична прилика да научите, научите много или сагледате ствари из различитих перспектива. То је такође веома креативно време за откривање нових интересовања, места или људи, побољшање комуникацијских вештина или планирање важних животних догађаја. Овај период може бити прилика за надоградњу возила или комуникационих уређаја. Остатак године може бити обележен новом филозофијом у свим врстама породичних ствари и оних везаних за дом и становање. Можете искористити време експанзије у овим областима да бисте развили срец́нији или квалитетнији интимни живот. Можда ц́ете уредити свој дом, или се упустити у нове активности са својим најмилијима. Овај процес ц́е бити директно повезан са новим основама које стварате. Време је да се сагледамо и видимо шта се ближи крају и у којим сегментима живота треба да поставите нове границе, нове дисциплине или нови поредак. Затварате поглавље и треба вам времена за ову транзицију. Такође ц́е бити добар тренутак за преглед личне и породичне имовине.

ЗМАЈ (рођени 1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2025)

Ова година Змаја може бити револуционарна за ваше ресурсе свих врста, почевши од финансија. То је добра прилика да процените свој потенцијал и како управљате финансијама, стекнете нове вештине или изворе прихода. Ваша потреба да постигнете више у овим областима мора бити добро усмерена, без нагађања. И приходи и расходи могу бити изванредни. Биц́е од кључног значаја да обновите филозофију ваших укуса, потреба и скале вредности. Од јуна биц́е посебно занимљиво време за студије, путовања и све што је везано за комуникацију и пратец́е уређаје. Односи уопште, а посебно пријатељства, могу имати посебан утицај у овим областима. Међутим, потребно је повезати се са новим интересовањима која могу заменити досадашња. Ово није време за стагнацију, радије усвојите „отпоран“ став јер ц́е вам свет понудити нове могуц́ности за раст. Што више можете да се ослободите застарелих структура, навика или идеја, више ц́ете напредовати. Искористите овај период да отворите нове везе и проширите своје контакте, али селективно.

ЗМИЈА (рођени 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2026)

Првих пет месеци у години може бити спектакуларно јер се налазите у времену изузетних догађаја, искустава и посебних околности. Живот те изненади, тера те да направиш велики корак, урадиш нешто више, постигнеш више и усудиш се да размишљаш другачије. Како ц́ете приступити овом периоду зависи од вас, али можете га искористити да направите значајну обнову, повежете се са новим подстицајима и кренете на пут испуњења, уз авантуристичка прилагођавања која могу бити муњевита. Има толико занимљивих ствари које треба радити у животу. Од јуна па надаље, биц́е добро време да направите искорак у свом професионалном и економском пољу. Тренутак за развијање вештина и искориштавање могуц́ности за проширење, можда кроз путовања. Међутим, важно је разликовати ваша интересовања од оних у кругу у којем се крец́ете или кругу ваших пријатеља. Сада је време да преусмерите своје финансије, дефинишуц́и своје интересе што је прецизније могуц́е. Добар је период да се ослоните на своју интуицију и инвестирате, али у стварности чије функционисање нисте упознати.

КОЊ (рођени 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2028)

Пролазите кроз инспиративну фазу, па искористите тренутке самоц́е, медитације, одмора, размишљања и прочишц́ења, посебно у првих пет месеци. Време је да се напусте одређене навике или склоности како би се подвргла моц́ној духовној, моралној, интелектуалној, емоционалној и физичкој обнови. Ово може бити неопходно јер занемаривање ових тренутака може довести до хроничних проблема у било којој области. Очекују вас занимљиви предлози са којима можете да се повежете и који захтевају интроспекцију. Мање опипљиви аспекти, као што су снови или машта, такође могу пружити вредне увиде. Ово није време да се ослањате само на разум. Ако ови задаци буду добро обављени, они ц́е вас подстицати од јуна па надаље, означавајуц́и занимљив период за ваш лични развој и нове подстицаје. Овај период би могао да доведе до значајних путовања, студија, љубави и искустава која дефинишу ‘пре и после’. Међутим, морац́ете да радите на новој равнотежи између старог и новог, разумевајуц́и како су нови снови и пројекти усклађени са стеченим или предстојец́им обавезама. Време је да поново изградите своје самопоуздање.

КОЗА (рођени 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2028)

Првих пет месеци у години поставиц́е сцену за посебну, чак и изненађујуц́у, динамику у друштвеним круговима, пријатељствима или групним активностима. Време је да обновите завете у личним односима, пронађете нове начине за дружење и доприносите другима. Издвајају се сарадња, састанци, заједничка улагања, активности које могу бити креативне. Ово време доноси прилику да проширите свој свет, превазиђете одређене рутине и уживате у новим каналима комуникације. Од јуна је боље да се ствари прихвате мирније, јер ц́е бити времена да се финализују ствари и договори који су можда остали да висе. Прво, због финансијских проблема; биц́е кључно да направите попис своје имовине и да се позабавите наслеђем, кредитима и сл. Интелектуална, па чак и духовна питања би такође могла доц́и до изражаја. Неки аспекти ваших веровања или животне филозофије се могу променити јер сада имате приступ скривеном знању или раније нисте били свесни одређених чињеница.

МАЈМУН (рођени 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2029)

То би могла бити година великих искустава, посебно у првих пет месеци. То је кључни период за ваше амбиције, будуц́а очекивања и професионални и друштвени живот, што може имати значајне импликације на ваше финансије. Ако ефикасно искористите овај период, то може бити време креативности и отварања нових хоризоната. Ова година је одлична за напредак, чак и ако дође неочекивано или на изненађујуц́е начине. У сваком случају, немојте се ограничавати на познато. Време је да истражујете, циљате више, улажете у своје образовање и циљате високо. Образовање, путовања и технологија могу послужити као полуге за ову јединствену фазу. Од јуна па надаље, један од кључних фокуса биц́е на умрежавању, могуц́ности повезивања са другима, успостављања веза и напредовања у свом елементу, како вам одговара. Време је да се поради на свему што се тиче сарадње са групама, а посебно на комуникацијским и тим билдинг вештинама. Нове везе могу вам отворити важна врата, али то ц́е захтевати посебну пажњу на ваше финансије, посебно на заједничке ресурсе.

ПЕТАО (рођени 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Можда сте вец́ приметили интересовање за нове теме, знања или промену животне филозофије. Овај тренд ц́е се снажно наставити иу првих пет месеци ове године. Повољно је време за дуготрајна путовања, учење, испите, публикације и, што је најважније, стицање нових и значајних знања. Ово је период који вас може довести до рушења баријера или неких самонаметнутих ограничења којих сте се до сада држали. То је одлична прилика да схватите колико можете да растете, чак и ако је потребна храброст да се ствари раде другачије. Дозволите животу да вас изненади, отворите се новим искуствима и проширите своје видике. Од јуна би се могли показати резултати овог периода интензивног проучавања и промене у начину размишљања, али само ако сте га добро искористили. Време је да обновите своје циљеве, планове и амбиције, посебно на професионалном и друштвеном плану. Без сумње, ово је узбудљива година пуна могуц́ности за раст. Међутим, морац́ете да радите на личним односима на другом нивоу, са другачијим скупом одговорности, где су потребне јаке везе

ПАС (рођени 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

То је време катарзе и трансформације, посебно у првих пет месеци у години. Време је да погледате у себе и скупите храброст да спасете благо које је још увек скривено у вама. Откриц́а и везе се могу десити на емоционалном, менталном, па чак и физичком нивоу. Време је да тестирате своје регенеративне или трансформативне способности, околности захтевају од вас да освестите и продрете дубље да бисте јасно видели процес. Ова фаза може имати користи од духовних читања, здравствених тема, психологије, астрологије и слично. Такође, фокус је на трансформацији финансија или ресурса, посебно заједничких, било на личном нивоу или у сарадњи са неким организацијама. Искористите прилику да ажурирате и боље искористите своје могуц́ности. Од јуна отварају се значајне могуц́ности за путовања, студије и нове пројекте. Време посвец́ено новом знању и врсти учења која вас може подстац́и да преиспитате своје навике и обичаје. Учите из дана у дан без одлагања, али наставите да користите свој ум креативно.

СВИЊА (рођени 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Будите срец́ни, није време за превише ретроспекције. Бар у првих пет месеци у години, лични односи ц́е бити изузетан катализатор, као подстицај или изазов. Пролазите кроз одлучујуц́и период за љубавне везе, уговоре и партнерства. Не би било необично да се догоде изненађења или брзе промене које захтевају интелигентно прилагођавање. Можда ц́е бити потребни правни посредници. Ако се њима добро рукује, сви ови утицаји могу бити веома позитивни за раст са другима, чак и ако то захтева превазилажење неких препрека. Кључно је да добро дефинишете ставове и договоре, јер ц́е од јуна у центру пажње бити оно што делите са другима. То се може односити на економске или материјалне аспекте, као и на емоционалне. Будите свесни труда који улажете у ствари и онога што доприносите без игнорисања друге стране. Породично наслеђе или нерешени породични проблеми такође могу бити истакнути.

(НајЖена)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas