· · Коментари: 0

Седам начина да направите ОМЛЕТ када сте на ДИЈЕТИ: Избалансиран почетак дана

Омлет може бити одличан начин да започнете дан избалансираним доручком

1685281105_shutterstock_304454936.jpg
Фото: Схуттерстоцк

У зависности од тога како га припремате, омлет може да буде права калоријска бомба.

Неколико савета како да ваш омлет буде здрав и мање калоричан.

Додајте меса или мало сира

Пошто већ имате доста протеина у јајима, гледајте да ставите умерено меса и сира уз омлет, како би само мало зачинили и додали укус. Изаберите један од ова два избора, који вам се највише свиђа. На пример, можете додати мало гриловане пилетине и украсити га са поврћем и једном кашичицом лаганог козијег сира.

Ако сте ипак одабрали сир...

Само полако. Ионако ће се растопити и раширити, тако да нема потреба да стављате много сира. Узмите парче или малу количину сира високог квалитета који највише волите. Можете пробати и швапски сир или парче рикота сира.

Ставите доста поврћа

Поврће је најбољи начин да додате укус и потребне нутријенте вашем омлету без много калорија. Зелено поврће је добар избор, а можете ставити и печурке, лук, броколи.. Буквално све што вам падне на памет од поврћа.

Пратите правило „тројке“

Изаберите 3 намирнице које ћете искомбиновати са омлетом, две ниско калоричне и једну са више калорија. На пример: парадајз, печурке и авокадо.. Или спанаћ, броколи и чедар сир. Комбинација има бесконачно много, а на вама је да само изаберете.

Уместо соли, употребите свеже зачинске биљке

Лук, босиљак и рузмарин су само неки од многих биљака које можете искористити да додате јачи укус омлету, уместо да потегнете за соли.

Цела јаја или само беланца?

Иако је цело јаје здраво да се поједе, све зависи од ваших приоритета. Једно јаје садржи отприлике 70 калорија, 5 грама масти и 6 грама протеина. У жуманцету се налази доста хранљивих нутријената: протеини, витамини А, Б-6,Б-12 и Д. Такође је богато холином и омега 3 киселинама које су битне за рад мозга. Ипак, ако гледате холестерол и засићене масти или желите да смањите што више унос калорија, можете додати једно цело јаје и два беланца или направити омлет само од беланаца.

Изаберите здравију страну

Зелена салата је одличан пар омлету. Такође можете додати печени кромпир, а ако не можете да једете омлет без хлеба - узмите онај од целог зрна. Немојте да стављате маргарин и остале „мазалице“, већ једноставно ставите парче омлета на хлеб и добићете супер сендвич.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.