· · Коментари: 0
СЛАТКО

Милица Живановић прави наукусније ВАНИЛИЦЕ, ево рецепта!

Туристичка организација Србије изабрала је најукуснији рецепт за ванилице Милице Живановић из Беле Цркве.

1623917339_vanilicego.jpg
Фото: А. М.

Постоје укуси по којима се памти неко време, догађај, или читава дестинација. Постоје укуси које памтимо и желимо да их се увек сећамо. Постоје ванилице, које су увек више од укуса.

Прочитајте још: Божанствени пуњени модри патлиџан, а могу и тиквице! (РЕЦЕПТ)

Састојци:

  • 200 г масти
  • 3 кашике шећера
  • јаје
  • жуманце
  • 1/2 лимуна
  • сок 1 лимун кора
  • 450 г брашна
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 250 г шећера у праху
  • 250 г џема од шљива

Припрема:

Умутите маст са 3 кашике шећера, једним целим јајетом и једним жуманцетом, соком од половине лимуна и наренданом кором од једног лимуна (кору рендати на ситно ренде).

Пеците ванилице у загрејаној рерни.

Додајте 450 г брашна и замесити тесто. Побрашњавити радни део и развући тесто. Рерну загрејати на 180 Ц. Модлицама вадите ванилице, ређате их на плех (који је намашћен или обложен папиром) док не порумене. Испечене ванилице оставите да се прохладе.

Прочитајте још: Брз РЕЦЕПТ за чувену ШВАРЦВАЛД ТОРТУ од вишања за 400 динара

У  дубоком тањиру помешајте ванилин шећер и шећер у праху. Прохлађене ванилице намажите пекмезом и преклопите другом, а одна је уваљајте у претходно помешан прах шећеру и ванил шећер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.