Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАПРАВИТЕ ПРАВО УМЕТНИЧКО ДЕЛО: Скувајте УСКРШЊА ЈАЈА у овом чају и добићете боју НОЋНОГ НЕБА (РЕЦЕПТ)

Космичка јаја са посебном шаром попут неба пуног звезда и специфичном бојом која се не може купити

1713259646_SDGFS.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Фарбање јаја за Ускрс са чајем од хибискуса постало је све популарније – комбинујте је са гел бојом и добићете најлепша космичка јаја!

Космичка јаја са посебном шаром попут неба пуног звезда и специфичном бојом која се не може купити – тајна је у природном фарбању јаја чајом од хибискуса.Ово је изузетно брз и лак начин за украшавање јаја, а добићете необичну, оригиналну и интезивну боју, тако чаробну да ће ваша ускршња корпа и трпеза блистати.

Постоје разни начини фарбања јаја на природни начин. На пример, љубичаста боја се добија кувањем љубичастог  купуса, добро позната луковина даје браон-бордо нијансу, док је куркума непревазиђена када је реч о пастелно жутој боји. Важно је да код природног начина фарбања јаја користите бела јаја, како би се боја боље примила.

За фарбање јаја са хибискусом потребно вам је:

  • 10 белих јаја
  • 80 г чаја од хибискуса
  • 1 кашика соли
  • 800 мл воде (400 мл у свакој посуди)
  • уље
  • црвена гел боја за јаја 

 

Припрема:

Убаците у шерпу воду јаја и со, па скувајте јаја на класичан начин. Поделите у две посуде хибискус, у свакој по 40 г, па у сваку сипајте по 400 мл воде и по 50 мл алкохолног сирћета. Оставите да одстоји пар минута, па убаците у сваку по 5 јаја.

Оставите јаја да одстоје у боји најмање 3 сата. Кашиком полако вадите јаја и ређајте на убрус, добићете интезивну боју и шару која подсећа на ефекат мермера. Оставите јаја да се скроз осуше, па уколико желите, можете их додатно улепшати додавањем гел боје. Ставите кесицу са гел бојом у топлу воду да се загреје, па неколико капи сипајте на рукавицу, а затим утрљајте боју на јаје. Две боје ће се савршено уклопити и добићете предивну шару коју можемо назвати „космичка“ јаја. Када се јаја скроз осуше, премажите их уљем да се сијају.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas