Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПИЛЕТИНА НА ИТАЛИЈАНСКИ НАЧИН: Запеците је са пиринчем и уживајте у укусу

Ручак у медитеранском стилу

1751710629_shutterstock_2211854495.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 6 пилец́их батака
  • 140 г сушеног парадајза у уљу, исецканог
  • 120 г маслина без коштица
  • 3 чена белог лука, исецкана
  • 360 г пиринча
  • 240 г парадајз соса
  • 450 мл пилец́ег бујона
  • 2 кашичице мешавине сувих зачина
  • доста соли и бибера
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 кашичица сушеног босиљка
  • свеж першун и босиљак

Рецепт за пилетину запечену са пиринчем 

Како бисте направили пилетину на овај начин, прво загрејте рерну на 175 степени. У велики тигањ додајте мало уља од сушеног парадајза, оставите да се мало загреје на средњој ватри, а у међувремену зачините обе стране пилетине белим луком, зачинским биљем, сољу и бибером.

Положите пилетину кожом надоле и пржите док не порумени, око 10 минута, затим је окрените и пржите још 3 минута, па је извадите на тањир. У велику мерну шољу додајте парадајз сос и бујон и ставите у микроталасну на неколико минута.

Баците претопљену маст, додајте мешавину бујона и парадајз соса, зачине, бели лук, сушени парадајз, маслине, прстохват соли и пиринач, промешајте да се сједини, затим додајте пилетину, покријте све фолијом и пеците покривено 30 минута. Затим скините фолију и пеците непоклопљено још 30 минута. Поспите свежим зачинским биљем и сервирајте.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas