Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Похована пилетина на ИТАЛИЈАНСКИ НАЧИН: Ево како да је похујете у пармезану

Пилетина похована у пармезану по италијанском рецепту је одлична за брзи и једноставни ручак, а можете да додате и салату по жељи.

1749735927_shutterstock_1120331945.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 80 г универзалног брашна
  • 2 велика умуц́ена јајета
  • 240 г презли презли
  • 120 г ренданог пармезана
  • 2 кашичице мешавине сушених зачина
  • 600 г пилег филеа (4 комада)
  • со и свеже млевени црни бибер по укусу
  • 2 кашике путера, подељене
  • 6 кашика уља, подељених
  • ситно сецкани свежи першун за украшавање
  • 1 лимун исечен на кришке за сервирање, опционо

Рецепт за пилетину поховану у пармезану:

Како бисте припремили пилетину, загрејте рерну на 93°Ц. Ставите решетку за рерну унутар плеха за печење. Припремите три плитке посуде. У једну ставите брашно, у другу умуц́ена јаја, а у трец́у помешајте презле, пармезан и мешавину сувих зачина.

Ставите један пилећи филе на радну површину унутар пластичне кесе са затварачем или између два комада пластике. Излупајте чекиц́ем за месо или оклагијом на дебљину од 1,2 цм. Поновите поступак са преосталим пилец́им филеима. Зачините сваки филе са обе стране сољу и бибером. Уваљајте га у брашно, отресајуц́и вишак. Затим умочите у умуц́ена јаја, и оставите да се вишак оцеди.

На крају, премажите обе стране смесом од презли, лагано притискајуц́и да се залепи. Загрејте 1 кашику путера и 3 кашике уља у великом тигању на средњој ватри док се не загреје. Пажљиво ставите 2 пилец́а филеа у мешавину уља и пржите док кора не постане златно-смеђа и хрскава, 3 до 5 минута са сваке стране. Пребаците филее на плех и ставите у загрејану рерну.

Након што су филеи печени, поспите сољу и украсите першуном, па сервирајте са кришкама лимуна и мало першуна. Уживајте!

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas