Пилетина похована у пармезану по италијанском рецепту је одлична за брзи и једноставни ручак, а можете да додате и салату по жељи.

Састојци:
- 80 г универзалног брашна
- 2 велика умуц́ена јајета
- 240 г презли презли
- 120 г ренданог пармезана
- 2 кашичице мешавине сушених зачина
- 600 г пилег филеа (4 комада)
- со и свеже млевени црни бибер по укусу
- 2 кашике путера, подељене
- 6 кашика уља, подељених
- ситно сецкани свежи першун за украшавање
- 1 лимун исечен на кришке за сервирање, опционо
Рецепт за пилетину поховану у пармезану:
Како бисте припремили пилетину, загрејте рерну на 93°Ц. Ставите решетку за рерну унутар плеха за печење. Припремите три плитке посуде. У једну ставите брашно, у другу умуц́ена јаја, а у трец́у помешајте презле, пармезан и мешавину сувих зачина.
Ставите један пилећи филе на радну површину унутар пластичне кесе са затварачем или између два комада пластике. Излупајте чекиц́ем за месо или оклагијом на дебљину од 1,2 цм. Поновите поступак са преосталим пилец́им филеима. Зачините сваки филе са обе стране сољу и бибером. Уваљајте га у брашно, отресајуц́и вишак. Затим умочите у умуц́ена јаја, и оставите да се вишак оцеди.
На крају, премажите обе стране смесом од презли, лагано притискајуц́и да се залепи. Загрејте 1 кашику путера и 3 кашике уља у великом тигању на средњој ватри док се не загреје. Пажљиво ставите 2 пилец́а филеа у мешавину уља и пржите док кора не постане златно-смеђа и хрскава, 3 до 5 минута са сваке стране. Пребаците филее на плех и ставите у загрејану рерну.
Након што су филеи печени, поспите сољу и украсите першуном, па сервирајте са кришкама лимуна и мало першуна. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО