· · Коментари: 0

Принцес крофне на италијански начин: Спремају се лакше и брже од оригиналног рецепта, а укус им је божанствен (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Једна од омиљених посластица спремљена по мало другачијој рецептури

1670936618_princes-krofne.png
Фото: Yоутубе/принтсцреен/ Тхе Перфецт Хоме

Принцес крофне су француска су посластица којој нико не може да одоли. Тесто неутралнијех укуса и неодољиво кремаст фил по мери су свачијег укуса. Можете их спремати и у сланој варијанти. Оно што дефинитивно морате испробати јесте италијански рецепт који ће вас распаметити. Тесто се прави брже и лакше, а успеће вам и да немате пуно искуства у кухињи.

Састојци:

  • 120 гр брашна
  • 70 гр путера
  • 100 мл воде
  • 100 мл млека
  • 2 јаја

Прочитајте још: Направите најфиније кифлице: Рецепт уз који ће све бити једноставније (ВИДЕО)

Прочитајте још:

  1. У шерпи прокувајте воду и млеко, па додајте путер и кувајте док се не отопи. Искључите шпорет и сипајте брашно.
  2. Мешајте док не добијете тесто, потом додајте јаја (једно по једно), па сједините са тестом. Почните кашиком да вадите тесто, распоређујући лоптице на плех обложен пек папиром. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени са вентилатором око 20 минута, а потом смањите на 180 степени и пеците још 20 минута.
  3. Када се мало прохладе, нанесите фил - умутите слатку павлаку и додајте је у шприц за колаче, па напуните тесто. Поспите их на крају шећером у праху.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.