Oglas
· · Komentari: 0

Princes krofne na italijanski način: Spremaju se lakše i brže od originalnog recepta, a ukus im je božanstven (RECEPT/VIDEO)

Jedna od omiljenih poslastica spremljena po malo drugačijoj recepturi

1670936618_princes-krofne.png
Foto: Youtube/printscreen/ The Perfect Home
Oglas

Princes krofne su francuska su poslastica kojoj niko ne može da odoli. Testo neutralnijeh ukusa i neodoljivo kremast fil po meri su svačijeg ukusa. Možete ih spremati i u slanoj varijanti. Ono što definitivno morate isprobati jeste italijanski recept koji će vas raspametiti. Testo se pravi brže i lakše, a uspeće vam i da nemate puno iskustva u kuhinji.

Sastojci:

  • 120 gr brašna
  • 70 gr putera
  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 2 jaja

Pročitajte još: Napravite najfinije kiflice: Recept uz koji će sve biti jednostavnije (VIDEO)

Pročitajte još:

  1. U šerpi prokuvajte vodu i mleko, pa dodajte puter i kuvajte dok se ne otopi. Isključite šporet i sipajte brašno.
  2. Mešajte dok ne dobijete testo, potom dodajte jaja (jedno po jedno), pa sjedinite sa testom. Počnite kašikom da vadite testo, raspoređujući loptice na pleh obložen pek papirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom oko 20 minuta, a potom smanjite na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.
  3. Kada se malo prohlade, nanesite fil - umutite slatku pavlaku i dodajte je u špric za kolače, pa napunite testo. Pospite ih na kraju šećerom u prahu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas