Диње су право освежење – сочне, лагане и пуне летњег шарма. А кад их спојиш са млеком, павлаком и мало магије из кухиње, добијеш текстуру која се топи на језику и укус који те води директно на јадранску обалу.
Oglas
Шта ти треба?
(прави се брзо, а нестаје још брже!)
- 1 кг зреле диње (мирисне и сочне)
- 200 г слатке павлаке (течне)
- 180 г пуномасног млека
- 100 г шећера
- 2 јаја (свежа, домаћа – бонус!)
Како се прави?
(спремна за мало кулинарске магије?)
- Диња иде прва: пресеци је, очисти од семенки, ољушти и исецкај на коцкице. Треба ти око 350 г чисте, мирисне пулпе.
- У блендер с њом! Претвори је у глатки воћни пире и остави по страни.
- Умути јаја и шећер у посебној чинији – довољно да постану пенасти и светли.
- У мањој шерпи загреј млеко и павлаку – али не да проври! Само да се лепо загреје.
- Полако додај млечну мешавину у јаја, мешајући све време. Врати све у шерпу и кувај на лаганој ватри док не достигне 85°Ц. Ако имаш кухињски термометар – сада је време да га извадиш.
- Уклони с ватре, додај воћни пире од диње и све лепо сједини.
- Покриј смесу провидном фолијом и стави у замрзивач најмање 2 сата. (Или користи апарат за сладолед, ако си права кулинарска звезда!)
- Сервирај у корнету, у чашици, уз комадиће свеже диње или пар листића нане
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas