Заборавите коре и компликације – сочна пита са тиквицом готова за 30 минута постаће ваш омиљени летњи оброк.
Ако имате тиквице у фрижидеру и не знате шта бисте са њима, ово је рецепт који мења све. Без мучења са тестом, без компликација – само свежи састојци, рерна и 30 минута времена. Резултат? Пита која мирише, раздваја се на залогаје и топи у устима.
Шта вам је потребно:
2 средње тиквице
3 јаја
150 мл јогурта
100 г сира (по жељи: фета, качкаваљ, моцарела)
1 кашика брашна
зачини: со, бибер, суви биљни зачин
Припрема:
Тиквице нарендајте, посолите и оставите да пусте воду. Након 10 минута их добро оцедите. Додајте умућена јаја, јогурт, сир, брашно и зачине. Све промешајте и сипајте у подмазан плех. Пеците у рерни загрејаној на 200°Ц око 25–30 минута, док не добије златну корицу.
Како сервирати:
Можете је служити топлу, са киселим млеком или јогуртом, али и хладна је савршена за ужину или лагани вечерњи оброк.
Савети:
Додајте мало сецканог босиљка или младог лука за додатну свежину. Можете експериментисати са сиром – сваки даје посебну текстуру и укус.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ