Уз само неколико састојака из фрижидера направите сочан и заситан доручак.
Пуњене прженице обожавају и деца и одрасли. Једноставно се праве, а држе нас ситим и по неколико сати. Доносимо вам рецепт за ово сочно јело.
Пуњене прженице - састојци:
- 12 кришки старог хлеба
- 6 листова качкаваља
- 6 листова шунке
- 3 црвене паприке или парадајза
- 4 јаја
- 50 мл млека
- пола кашичице соли
Пуњене прженице - припрема:
Хлеб исеците на тање кришке. Одвојте по две кришке хлеба, између ставите лист шунке и качкаваља. По укусну можете додати сецкану печену или свежу црвену паприку или парадајз. Умутите јаја и додајте млеко.
Између два парчета хлеба ставите лист шунке и качкаваља. Умутите јаја са сољу, па додајте млеко и сједините. Угрејте уље да цврчи. У припремљену смесу умочите прво једну, па другу страну хлеба и спустите у вруће уље. Пеците једну страну док не порумени, па када окренете притисните виљшком да се кришке добро залепе. Готове прженице извадите на убрус да упију вишак масноће, па послужите топле.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ