Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОРТИЦА

За све сладокусце: Неодољива чоколадна тортица са штрудлицама (ФОТО)

Сви они који воле слатко уживаће у хармонији укуса и биће испуњени осећајем задовољства. Зато брзо направите ову преукусну торту и препустите се уживању.

1615369759_torta.JPG
Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Данашњи рецепт је за чоколадну лепотицу са штрудлицама. Тортица која је просто неодољива.

Потребно је: 

Коре:

  • 3 кутије штрудлица
  • пар кашика млека
  • 30 гр маргарина са укусом слатке павлаке

Прочитајте још: У сусрет пролећу: Најлакши рецепт за чизкејк са вишњама (ФОТО)

Фил:

  • 500 мл млека
  • 1 цело јаје
  • 1 пудинг са укусом ваниле
  • 1 кашика брашна
  • 50 гр беле чоколаде
  • 50 гр млечне чоколаде
  • 3 кашике шећера
  • 50 мл слатке павлаке
  • 90 гр маргарина
  • ванилин шећер

Ганаш:

  • 50 гр млечне чоколаде
  • 20 гр црне чоколаде
  • 50 мл слатке павлаке

Прочитајте још: Слаткиш који сви волимо: Засладите дан ПИТОМ СА ВИШЊАМА (РЕЦЕПТ)

Припрема: 

Наша куварица Диди правила је ову торту у калупу пречника 18 цм.

Прво скувајте фил. У шерпицу сипајте млеко, пудинг, брашно, шећер и ванилин шећер. Ставите на шпорет и кувајте док се не згусне.

Када се фил згуснуо, склоните га са шпорета и убаците маргарин. Промешајте да се маргарин сједини са филом, па фил поделите на 2 дела. У један део ставите белу, а други део млечну чоколаду. Промешајте оба, па оставите да се скроз охлади. Када су се филови охладили, сипајте у оба по 25 мл слатке павлаке и умутите миксером.

За доњу кору: 

Изгњечите 200 гр штрудлица, додајте 30 гр истопљеног маргарина и пар кашика млека. Сједините, па ставите на дно калупа и лепо изравнајте. Премажите белим филом.

Следећи ред су штрудлице умочене у млеко. Поређајте их, па их премажите браон филом (оставите две, три кашике фила).

Преко браон фила иде још један ред штрудлица које сте претходно умочили у млеко и оне две, три кашике фила преко. Оставите да се стегне пар сати у фрижидеру.

Прочитајте још: Одличан бисквитни колач од кога мирише цела кућа: Пробајте и ви и постаће вам омиљени (ФОТО/ВИДЕО)

За ганаш:

У џезву ставите чоколаде и слатку павлаку, ставите на шпорет да се чоколада истопи и све време мешајте да не загори.

Оставите да се мало прохлади, па прелијте преко торте. Украсите по жељи.

Филови су преукусни, а у комбинацији са штрудлицама су пун погодак 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas