· · Komentara: 1
RECEPT

U susret proleću: Najlakši recept za čizkejk sa višnjama (FOTO)

Lepi dani nam dolaze i svi volimo da se prepustimo sunčanom vremenu, a najbolje ga je zasladiti laganim delikatesom koji je spreman za tren.

1615281058_ciz-sa-visnjama.JPG
Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

U susret proleću i lepom vremenu izabrali smo recep za laganu torticu, svima omiljeni čizkejk sa višnjama.

Kuvarica Didi je napravila malecku u kalupu od 14 cm, a vi ako želite veću samo duplirajte mere (x2) i pravite u kalupu 26-28 cm.

Pročitajte još: Odličan biskvitni kolač od koga miriše cela kuća: Probajte i vi i postaće vam omiljeni (FOTO/VIDEO)

Prvo spremite preliv sa voćem, 5 gr želatina nalite sa 2 kašike hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri.

U šerpicu stavite 200 gr otopljenog voća. Didi je koristila višnje. Polovinu izblendirati, a drugu polovinu ostaviti cele.

Stavite na šporet, dodajte kašiku limunovog soka, dve kašike šećera i jedan vanilin šećer. Kada se zagreje dodajte i želatin. Mešajte dok se želatin ne otopi. Ostavite da se lepo prohladi.

Pročitajte još: Slatkiš koji svi volimo: Zasladite dan PITOM SA VIŠNJAMA (RECEPT)

Dok se on hladi spremite koru i fil. U 150 gr mlevene plazme dodajte 60 gr otopljenog putera i 3, 4 kašike mleka. Sjedinite, stavite u kalup i čašom izravnajte. Stavite u frižider, pa spremite fil.

U činiju sipajte 250 gr maskarpone sira, 125 ml slatke pavlake, dve kašike šećera i aromu vanile ili kesicu burbom vanile, pa sve zajedno umutite mikserom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Premažite koricu filom, stavite na 10-ak min u frižider, pa prelite sa višnjama. U fil nisam stavljala ni krem fix ni želatin, jer nema potrebe, kao sto vidite fil je odličan.

Pročitajte još: Mnogima omiljeni slatkiš: Kako se pravi PAVLOVA TORTA? (RECEPT)

Ukoliko koristite neki drugi sir stavite više šećera. Naša kuvarica ne voli baš tu varijantu, jer joj se ukus bilo kog drugog sira u kolačima ne dopada kako je rekla. A što se tiče izbora voća, možete probati i neku drugu vrstu, po izboru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.