Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗИМА

РУПИЦЕ на одећи и БУШНА блуза: Они једу само НАЈЛЕПШЕ! Спашавајте ствари на ОВАЈ НАЧИН

Они су већа опаснсот него што мислите, јер када се мала теточина увуче у орман она једе само најлепше ставри!

1602157463_orman.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако посумњате да имате мољце први корак је да све ствари извадите из ормана и излуфтирате. Најбоље је да то радите по сунчаном дану, јер сунчеви зраци убијају ларве мољаца.

Други корак је да све полице добро обрише и усиса. У орман никада не стављајте прљаву и влажну одећу, јер је влага највећи непријатељ!

Прочитајте још: ПЕНУ за БРИЈАЊЕ купују и жене, али НИКАДА нећете ПОГОДИТИ ЗАШТО!

Нашли сте мољца?
Ствар на којој сте нашли мољца, ако није уништена, одмах ставите у кесу па у замрзивач.

Капуте и јакне чувајте лети у посебним кесама, као и ћебад. Мољци не једу пластику и ове ствари су највише угрожене.

Врећица лаванде не помаже, а есенцијално уље - да !
Лаванда Фото: Пиксабеј

Лаванда или ловоров лист?

Пробали сте са врећицом лаванде и нисте успели да отерате мољца! Пробајте са отвореном флашицом есенцијалног уља или сипајте неколико капи уља на куглицу ватице и ставите у углове ормана.

Кестен их нервира, а тек ловоров лист или сапун!

Ловоров лист, такође, тера мољце јер их нервира интензиван мирис. У орман ставите директно неколико листова ловора, а можете и да их преполовите па ставите у џепове сакоа или капута.

Кестен Фото: Пиксабеј

Дивљи кестен или сапун?

Сапун јаког мириса ужасава мољце! Обични дечији сапуни немају ту моћ, већ они јачих мириса и то само ако је кутија отворена. Покупите на улици неколико дивих кестена, пробушите и распоредите.

Прочитајте још: Ове НАМИРНИЦЕ не треба ПОДГРЕВАТИ: Могу да изазову озбиљне ПРОБЛЕМЕ

Спреј против мољаца

У боцу са распршивачем сипајте 250мл воде, кашикицу алкохола, капикицу винског сирћета и 30 капи лавандиног уља или еукалиптуса. Испрскајте памучну крпу и пребришите орман.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas