Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

На 4. МЕСТУ топ-листе светских дестинација које треба да посетите у 2024. године налази се и ЈЕДАН ГРАД ИЗ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Шармантан градић који ће вас одушевити

Да ли можете да претпоставите о ком граду је реч?

1705663288_shutterstock_2326944981.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Бисер Херцеговине у самом врху топ-листе туристичких дестинација када је реч о градовима света за наредну годину.

Мостар је четврти од десет најбољих градова на свету које треба посетити 2024. године, према Лонели Планет, аустралијском издавачу туристичких водича, објављеном на X Wорлд оф Статистицс.

На листи десет најбољих градова прво место заузима кенијски Најроби, на другом је француски главни град Париз, који ц́е бити домац́ин Олимпијских игара 2024. године, док је на трец́ем канадски Монтреал.

Мостар је одмах иза њих на четвртом месту као највец́и град у Херцеговини и позната туристичка дестинација коју посец́ују гости из целог света.

„Мостар је највец́и херцеговачки град, са малим, али потпуно шармантним старим градским језгром. У сумрак над жуборец́им потоцима блистају светла бројних млинских ресторана, уски Кујунџилук радосно врви од продавача ситница, а између њих најпознатији мост на Балкану формира величанствени камени лук између средњовековне куле“, написао је Лонели Планет о Мостару, а пренео клиx.ба.

Пето место међу најбољим светским градовима које треба посетити током наредне године је америчка Филаделфија, а шесто бразилски Манаус, док је на седмом месту индонежански град Џакарта, а на осмом престоница Чешке, Праг.

Према истој листи, Измир, највец́и турски град на обали Егејског мора, налази се на деветом месту, док је Канзас Сити, највец́и град америчке државе Мисури, на десетом месту.

Лонели Планет анкетира више од 200 стручњака који предвиђају најишчекиванија места и доживљаје путовања у наредној години“, наводи Wорлд оф Статистиц, који је објавио своју листу најбољих градова на свету које треба посетити 2024.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas