Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДМОР

РОНДА: Град који је скривен у СТЕНАМА, испод облака (ФОТО)

Смештен је у покрајини Малага и сматра се да спада у најстарије градове на свету.

1615915178_Depositphotos_141428710_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Ронду су први населили Келти, који су је у 6. веку пре нове ере звали Арунда. Нешто касније су се фенички досељеници населили у близини и основали насеље Ацинипо, локално познат као Ронда ла Виеја, Арунда или Стара Ронда. 

Оно што Ронду издваја из идиличног пејзажа Малаге је необична и другачија арихитектура. Градић се простире на две литице, између којих протиче брза планинска река Гуадалевин.

Прочитајте још: Размишљате о ДОЧЕКУ НОВЕ ГОДИНЕ? Ови градови (не)ће имати ПРОСЛАВУ

Најстарије грађевине Ронде које се данас могу видети саградили су Римљани!

Налази се на надморској висини од око 750 м. Најпознатији део града је дубоки кањон Ел Тајо, кога је усекла река Гуаделевин. Овај град одузима дах, препун је интересантних догађаја и богат је локалном традицијом.

Оно што је свакако је занимљиво је то да је град одувек био привлачан многим уметницима, па је тако познати амерички писац Ернес Хемингвеј често посећивао ово место и уживао у њему.

Подељене делове града вежу три моста - Пуенте Романо, Пуенте Виејо и Пуенте Нуево, од којих је последњи изграђен чак 120 метара изнад кањона. 

Прочитајте још: Грци се надали британским туристима, а добили "прошлогодишње" СРБЕ!

Највећа атракција града јесте Пуенте Нуево или "Нови Мост", који пружа изванредан поглед на панораму града. Историја овог моста веже се за затвор који се налазио у самом мосту.

Посебно место у овом граду заузима и арена за бикове - Плаза де Торос. Она је једна од најстаријих и најцењенијих места за одржавање борби, а кроз историју су одржане неке од најважнијих.

Центар Ронде препун је споменика, грађевина и трговинама. Такође, овај град препун је локалних ресторана који нуде укусне традиционалне специјалитете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas