Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ГРЧКИ МАЛДИВИ - РАЈСКО ОСТРВО за које мало људи у Србији зна: Нема гужве ни у јеку сезоне, море је тиркизно и бистро

Упознајте остров Елафонисос које још називају и грчки Малдиви

1689858307_shutterstock_1992083777.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Елафонисос је мало острво у Грчкој кој се налази у близини Пелопонеза, а због своје лепоте назива се "грчки Малдиви". Некада су по овом острву слободно трчкарале козе и боравили су искусни кампери, а данас многи радо посећују ово рајско острвце које се простира на 19 квадратних километара.

Елафонисос лежи у заливу између Пелопонеза и острва Китира, а познато је по плажама ситног белог песка и кристално чисте, очајравајуће смарагдне боје воде. Од Београда острво Елафонисос је удаљено нешто више од 1.400км, а из места Поунт потребно је узмете трајект који ће вас превесто до острва. Иако очарава својом лепотом, острво је мало познато туристима из Србије и ретко се може наћи у понуди наших агенција.

У сезои острво посети до 3 000 људи, а у главној улици налазе се разни ресторани и таверне у којиам можете уживати у традиционалној грчкој храни, као и у риби и морским плодовима.

Док боравите на овом малом острву, мостом можете стићи и обићи средњевековни град и трвђаву Монемвасија, која је смештена на великој стени. На самом уласку на острво видећете цркву из 19. века, Агиос Спиридона. Поред цркве можете видети споменик срнама по којима је острво добило име, а уз цркву, срне се сматрају заштитницама овог места.

Најпознатије плаже су Саракинико, Фрагос (Симос) и Панагиас Нисиа. Дуге су, пешчане и прсостране, па и у јеку сезоне можете пронаћи место за себе. Оно што свакако оставља утисак јесте бистро тиркизно море у којем ћете пливати са пуно задовољства. Многи који посете ово скривено рајско острво одлуче да је баш оно њихова оаза за опуштање сваке године.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas