Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈЛЕПШЕ ТУРСКЕ ПЛАЖЕ за летовање ове сезоне: Ова земља нуди плаже за свачији укус – било да тражите мирно место или више садржаја

Ако сте у потрази за савршеним одмаралиштем за лето, турске плаже би требало да се нађу на врху ваше буцкет листе

1689507257_shutterstock_1150514171.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ова земља нуди плаже за свачији укус – неважно је да ли тражите мирно место за опуштање, дестинацију која ће вам омогућити да се бавите спортским активностима или живахно летовалиште где ћете упознати нове људе – Турска ће задовољити ваше потребе.

Најлепше турске плаже за летовање ове сезоне
Цирали

Ако тражите пешчану плажу удаљену од гужве, ово је савршен избор за вас. Лоцирана је недалеко од Анталије, између Таурус планина. Позната је по чистој води тиркизне боје, меканом белом песку и очаравајућем погледу. Цирали је идеално место за опуштање и уживање у природним лепотама Турске; рушевине Олимпоса налазе се у непосредној близини, а химаера, феномен где природни гас ствара пламен који избија из планине – видљив је са плаже. Бели мекани песак привлачи корњаче које овде сносе јаја.

Цирали плажа је заштићено подручје, тако да је кристална вода чиста и незагађена. На самој плажи има много слободног простора и није пренатрпана посетиоцима као друга места у Турској. Пошто је у питању заштићено подручје, има свега неколико ресторана и лежаљки, али увек можете понети своје пешкире или опрему за излет. Ако тражите јединствено и очаравајуће искуство, Цирали плажа је савршено место да се одморите и уживате у нетакнутој природи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Мермерли

Можда желите да дан проведете лежећи поред мора потпуно изоловани или ипак тражите симпатично месташце на коме се можете сунчати, пливати и упознати нове људе. Шта год преферирали, Мермерли плажа нуди опцију коју тражите. Налази се у Анталији и намењена је искључиво пешацима. Уз прозирну воду, плажа нуди прегршт погодности за туристе. Са широким спектром активности намењеним да забаве посетиоце, ово летовалиште може бити прави избор и за оне авантуристичког духа. До ње ћете доћи пешке, а сачекаће вас мекан песак и идеална атмосфера за сунчање.

Поред воде која је пријатне температуре за пливање, плажу краси мноштво шарених сунцобрана и лежаљки. Такође, у понуди је и неколико игралишта за децу. Наићи ћете и на раскошну камену висораван са дрвеним терасама које пружају неодољив поглед на све обале које вас окружују. За оне који желе да истражују подводни свет, постоје и бројне опције за роњење, а посетиоци могу пронаћи место за боравак у једном од хотела или одмаралишта у близини.

Патара

Патара (без преувеличавања) одузима дах – очаравајуће место налази се у Гелемису и поседује једну од најлепших нетакнутих плажа у земљи. Уколико трагате за идиличном локацијом која ће учинити да се разведрите и заборавите на своје проблеме, не морате ићи даље од Патара плаже. Прозирна вода, нијансе боје неба и нежан пешчани тепих су само делић атмосфере на овој рајској дестинацији. Ово је најдужа плажа у Турској и пружа се на чак 18 километара. Једну од предности представља и могућност да прођете кроз рушевине старих храмова пре уласка на плажу.

Топле плитке воде савршене су за особе са децом, које могу пливати и ронити око кречњачких врхова док се најмлађи играју у плићаку. Нежан пејзаж налази се у близини националног парка, а поред тога што је одлично место за опуштање, Патара плажа је фаворит љубитеља птица и заштићених врста корњача.

Ицмелер

Ово је једна од најпопуларнијих туристичких дестинација коју посете милиони туриста сваке године. Налази се у Мармарису и одликују је златни песак, чиста вода и мноштво забавних активности. Налази се у близини ресторана и барова, омогућујући вам да без уложеног времена и напора одете на бранч или освежавајућ коктел.

Обала дуга шест километара је идеална за пливање, шетњу, сунчање или уживање у задивљујућем погледу. Можете изнајмити лежаљке и сунцобране, као и да се окушате у спортовима на води попут парасаилинга, вожње скутера на води и роњења. Уколико вас интересује даље истраживање овог подручја, чека вас прегршт планинских стаза и брда за откривање. Без обзира да ли вам је на списку жеља место за опуштање или авантуристички дан – долазак на плажу Ицмелер вас неће разочарати.

БОНУС ВИДЕО: 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas