Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈЛЕПШЕ ПЛАЖЕ МАЛАГЕ: Сунчана обала која је изнедрила Пикаса, препуна историје и добре хране

Описана као један од најстаријих градова на свету, са преко 3000 година историје

1687268175_Malaga-NASLOVNA.png
Пхото: Инстаграм принтсцреен/ мyмалага
Oglas

Малага је град на обали Андалузије, пети по величини град у Шпанији. Ово је популарна туристичка дестинација, због своје одличне локације на Медитерану.

Она је позната по угодној суптропској клими, која је иделна за излежавање и опуштање на плажи.

Описана као један од најстаријих градова на свету, са преко 3000 година историје, Феничани су овде основали трговачки центар по имену Малака. Римљани су овде проводили време, а Арапи су владали осам векова и оставили свој траг у архитектури.
За заљубљенике историје, заиста има толико тога да се види. Од неверовантих остатака римског амфитеатра из 1.века до импресивне цркве Сантјаго, Пикасовог родног места на Плаза де ла Мерсед, и задивљујућег Цастилло де Гибралфаро из 10.века са погледом на град.

Посета плажи је једна од најбољих бесплатних ствари у Малаги. Док многи одлазе из Малаге на плаже у Марбељи или Нерхи, постоје неке лепе плаже у близини центра Малаге- тачније 15 у оквиру града.

Плаyа де ла Малагуета је једна од најближих, пуна продавница и ресторана специјализованих за свеже морске плодове. Одмах иза, Плаyа де ла Цалета, једна је од најпопуларнијих међу локалним становништвом.

Плаyа Пало је популарна плажа која се налази поред марине Ел Цандадо. Савршена је за путнике који
уживају у једрењу, пецању и роњењу. Такође је популаран по својим садржајима који укључују барове на плажи, ресторане и шеталиште. Песак је овде веома мекан и ситан.

Плyа Хуеллин је локална аутентична плажа, за праву релаксацију. Лоцирана је поред Бандерас променаде, која је названа по популарном глумцу Антонију Бандерасу. Ова плажа је савршена за оне који не воле превише гужве.

Плаyа Лас Ацациас је веома популарна међу туристима и локалцима. Протеже се читаву миљу, и подељена је са неколико увала. Популарна је међу млађом популацијом због живахног шеталишта.

Уколико сте љубитељ нудизма, размотрите Плаyа Алмаyете Бајамар. Три миље дуга, ова плажа више привлачи инетрнационалне туристе.

Плаyа де ла Малагуета је јединствена по свом фином, црном песку. Протеже се једну миљу, и лоцирана је поред Пасео Пабло Пицассо- живи центар града, идеалним за шопинг, са ресторанима и баровима. 

Уживаје у једном од прелепих залазака сунца у Малаги

Шта радити у Малаги након целодневног истраживања? Уживајте у једном од познатих залазака сунца. Дом сунце нестаје над водом, време је да се открије друга страна града- ноћни живот!

У великом броју, људи се окупљају у баровима дуж древних улица Малаге, уживајући у локалном вину, таласима и још много тога.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas