· · Коментари: 0
ПУТОВАЊА

Да ли знате који су најпопуларнији музеји на Инстаграму? Нису Бритиш и Ватикан!

Упркос томе што не могу да напусте своју земљу многи нису одустали од путовања!

1614860661_luvrmuzej.jpg
Фото: Пиксабеј

Милиони љубитеља уметности и даље свакодневно одлазе у музеје и уживају у уметности. Наравно, не посећују их физички, већ виртуелно. Такође, они путем Инстаграма деле успомене из музеја.

Прочитајте још: Данас је урађен по узору на светске метрополе, а да ли знате како је Трг републике изгледао некада? (ВИДЕО)

Један британски сајт је анализирао број Инстаграм постова посвећених музејима, а онда су направили топ-листу најпопуларнијих установа културе.Циљ је био да открију који је уметнички музеј највише пута шерован и споменут на Инстаграму!

Тејт Фото Пиксабеј
На листи нема неких од најчувенијих храмова културе...

Подаци су занимљиви, јер се у првих 10 најпопуларнијих музеја не налазе чувени Бритиш, а ни Ватикански музеји! Међу најбољима нису ни Уфици у Фиренци, а ни Ван Гог у Холандији.

На велико изненађење Руса, није ни московски храм уметности Третјаковска галерија. Ипак, на листи највољенијих музеја јесте Јермитаж из Санкт Петербурга...

Прочитајте још: Почетак аранжмана "одмор у карантин вили" је успешан: Да ли бисте летовали у "златном кавезу" за 2.000 евра?

Никог није зачудило што убедљиво највише фотографија на Инстаграму има музеј Лувр у Паризу! Француски храм културе има невероватних 4.029.777 хаштагова! На листи се налази Музеј д Орсеј који има мање од пола милиона постова.

Лувр је шампион Инстаграма!

На другом месту је МоМА, најутицајнији музеја модерне уметности на свету - Музеј модерне уметности у Њујорку, са фантастичних 2.514.885 постова.

Уметност је храна за душу Фото: Пиксабеј

Топ листа 10 најпопуалрнијих музеја на Инстаграму:

Авангарда
Третјаковска галерија која чува најлепше слике Русије има четврт милиона постова, а Ван Гогов музеј око 215,474.

1. Louvre Museum (Француска) - 4,029,777
2. Museum of Modern Art (САД) - 2,514,885
3. Tate Modern (Велика Британија) - 1,151,090
4. Los Angeles County Museum of Art (САД) - 862,148
5. State Hermitage Museum (Русија) - 836,395
6. Metropolitan Museum of Art (САД) - 695,201
7. National Gallery (Велика Британија) - 560,285
8. Muse d"Orsay (Француска) - 488,477
9. Centre Pompidou (Француска) - 476,215
10. The Broad (САД) - 460,837

Ватикански музеј има готово исти број постова као Музеј модерне уметности у Лос Анђелесу који је заузео 10. место. после њега следи Уфици у Фиренци. Викторија и Албер у Лондону имају 436,974 постова.

Модерна уметност па - Ватикан!

Најпозантији аустралијски музеј National Gallery of Victoria има 403,432 постова и заузео је 14. место, а
Whitney Museum of American Art - 334,100. Уметнички центар модерне уметности Somerset Houseу Лондону  - 249,247.

Прочитајте још: Како да се сачувате од ЗЛА и његовог негативног утицаја? Одговор ове књижевнице потпуно ће вас ОСВЕСТИТИ

Последња места на листи 20 најпопуалрнија музеја на Инстаграму су Art Institute of Chicago са 186,228 и National Museum of Korea са 167,990 псотова.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.