Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАГРАДА

Филм „Нечиста крв – Грех предака” добио награду за најбољи сценарио на Фестивалу у Врњачкој бани (ФОТО)

Награду је доделио жири у саставу: Ивана Вујић, Александар Ђаја, и Радослав Зеленовић

1629364037_naslovna.JPG
Фото: Марко Црноглавац
Oglas

Филм “Нечиста крв – Грех предака” добио је прву награду на 45. Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој бањи, за сценаристу Војислава Нановића и аутора адаптације сценарија Милену Марковић. 

Прочитајте још: Серене и Венус Вилијамс живот преточиле у филм, а улога оца припала је овом славном глумцу (ВИДЕО)

У образложењу одлуке стоји да је овај сценарио “изванредна фреска ликова Боре Станковића, као и слика српског патријархалног менталитета и његове борбе за опстанак и ослобођење од турске власти”. Филм “Нечиста крв – Грех предака” приказан је 13. августа на свечаном отварању фестивала у Врњачкој Бањи, када су се публици поклонили глумци и екипа филма. 

Награду примила унука Војислава Нановића

Јована Станојловић, унука Војислава Нановића, примила је награду у његово име и тим поводом изјавила: „Војислав Нановић је имао троје деце, седморо унучади, и десето праунуче на путу. У њихово и у своје име захваљујем се жирију и фестивалу, редитељу и целој екипи филма, продукцијској кући Тхис анд Тхат Продуцтион и Снежани ван Хаувелинген, који су све ово изгурали. Захваљујем се и у име Милене Марковић, која није овде из оправданих разлога, али и у име Задужбине Војислава Нановића. На симболичан начин, ово је у ствари први капитал који је Воја унео у Задужбину, својим великим делом. Његов благослов нас прати“.

Фото: Марко Црноглавац

Након приказивања у Врњачкој бањи, публика ће „Нечисту крв – Грех предака” моћи да погледа 20. августа на свечаном отварању четвртог Дунав Филм Феста и 22. августа у Нишу, на 56. Фестивалу глумачких остварења - Филмски сусрети. Београдска биоскопска премијера заказана је за 24. август у Комбанк дворани и дворани Цинеплеxx Галерија Белграде, а биоскопска дистрибуција у Србији и целој Европи почиње истовремено, 26. августа, и са великим ишчекивањем биоскопске публике отвара јесењу сезону биоскопа.

Синопсис

Радња филма „Нечиста крв - Грех предака” се дешава пре Софкиног рођења и прати причу о њеном деди Хаџи Трифуну, угледном српском трговцу, који покушава да очува мир са турским властима, али и одржи свој углед и утицај у Врању, важној турској варошици у близини границе са ослобођеном Србијом. Док Трифун припрема два сина да га наследе на позицији вође међу српским народом, муке му стварају не само моћни турски бегови него и сама његова породица. Трифун доноси низ тешких одлука које ће касније утицати на његове потомке, јунаке из романа „Нечиста крв”.

Фото: Марко Црноглавац

Улоге тумаче Драган Бјелогрлић, Анђела Јовановић, Катарина Радивојевић, Феђа Штукан, Тим Сејфи, Нела Михаиловић, Марко Грабеж, Александар Ристоски, Недим Незировић, Дејан Бућин, Теодора Драгићевић, МИлица Гојковић и Ваја Дујовић. Филм је рађен по сценарију Војислава Нановића, који је адаптирала Милена Марковић. За сценографију је био задужен Миленко Јеремић, који је са својим тимом за потребе филма изградио реконструкцију Врања из 19. века, док је величанствене костиме епохе креирала костимографкиња Марина Меденица. Продуцент филма је Снежана ван Хаувелинген, а филм је настао у продукцији Тхис анд Тхат Продуцтионс.

Прочитајте још: Снима се филм о БАРБИЦИ: ОВА холивудска лепотица ће глумити најпознатију лутку на свету (ФОТО)

Овај филм од националног значала подржали су Филмски центар Србије, Министарство културе и информисања Републике Србије, МЕДИА фонд Креативне Европе и Делегација ЕУ у Србији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas