Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

20 година од песме "Лане моје": Леонтина открила како је настала позната нумера - многи ће се изненадити

Србија у суботу бира представника за престижно такмичење "Евровизија", а сада се обележава и значајан јубилеј - двадесет година од незаборавне песме "Лане моје".

1709216332_Untitled.jpg
Извор: Yоутубе/сцреенсхот/ Еуровисион Сонг Цонтест
Oglas

На "Евровизији" која је одржана 2004. године у Турској, Жељко Јоксимовић је био проглашен фаворитом, а заузео је високо друго место, одмах иза Украјинске представнице Руслане.

Данас, две деценије касније, у емисији "Први ред" на телевизији К1, чланови делегације који су били део тог незаборавног путовања у Истанбулу поделили су у јавности причу о томе како је настала песма која је променила токове музичке сцене, као и како је изгледао сусрет са Европом у том кључном тренутку.

- Тада сам живела на врху Балканске и то је део града где нема паркинга, док сам се вртела тих двадесетак минута у круг тражећи паркинг, искористила сам моменат да напишем текст. Веровали или не у аутомобилу, негде код Зеленог венца, настало је „Лане моје“ – каже Леонтина и додаје да је се "Лане моје" у односу на све друге песме пре ње и после ње и даље издваја:

- „Лане моје“ и даље стоји на неком трону у односу на све песме које су биле до тада и након тога. Она се некако издваја – закључила је Леонтина у емисији „Први ред“ на телевизији К1.

Кључ успеха на Еуросонгу

- Песама је било оваквих и онаквих, али је Жељко схватио кључ - шта је то аутентично, атрактивно, интересантно. Да можеш, наравно, бити аутор, што је он пре свега, али и да будеш репрезентер своје земље - рекао је Дарко Камарит, редитељ ТВ преноса "Европесма-Европјесма".

Жељкова песма постала је магнет за публику, медије, али и друге делегација

- Када је Жељко урадио ту песму, одмах се осетило да има тежину, да је јака, добра, несвакидашња. Онај ко се разуме у музику могао је одмах да схвати да имамо праву ствар у правим рукама. РТС је био носилац целе приче, имали су своју организацију за све што су радили. Међутим, пошто је већа екипа била око Жељка Јоксимовића, покојни Тијанић није дозволио да сви иду. Односно, није хтео да плати да сви иду, због трошкова авионских карата, хотела. Тада смо се ми сами организовали и тада долази до мене. Ја сам био присталица да се уради велики број рекламног материјала и да се дели по целом Истанбулу, јер то су били потенцијални гласови за Жељка. Направио сам преко сто хиљада беџева, привезака, хемијских оловака - каже Бане Обрадовић и додаје:

- За Жељком су трчали бројни новинари и представници других делегација. По томе се примећивало да је он фаворит и да је много добро. Све је упућивало на то да је он фаворит. Када је имао прес конференцију или пробу, много је људи било из других делегација који су дошли да виде Жељка, да узму аутограм, да га питају нешто. Жељко зна доста страних језика, тако да му то није био проблем, да са свима мало поразговара. Много се тога променило након тих 17 дана када смо се вратили из Истанбула. Цена, посета, концерти - променили смо начин рада - закључио је у емисији "Први ред" на телевизији К1, менаџер Жељка Јоксимовића.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas