· · Коментари: 0

Алек Болдвин је званично оптужен за убиство из нехата: "Показао је непромишљено понашање"

Холивудски глумац, Алек Болдвин, је у октобру 2021. године на снимању филма пуцао у сниматељку, не знајућу да је пиштољ прави

1675236902_b785ca8af9f5a8648312ca4d70ff56904d3622e4.jpg
Фото: Профимедиа

Алек Болдвин је званично оптужен за убиство из нехата након што је случајно убио сниматељку Халину Хачинс на снимању филма Руст.

У уторак су Болдвин (64) и оружарка филма Хана Гутијерез-Рид (23) оптужени за два кривична дела: за убиство из нехата и убиство из нехата у извршењу законитог дела, наводи Њујорк пост.

Ако суд буде одлучио, свако би могао да се суочи са обавезном казном од пет година затвора.

Окружни тужилац Санта Феа Мери Кармак-Алтвис поднела је оптужницу у којој су именовани и Болдвин и Гутијерез-Рид, која је надгледала оружје на снимању филма. Одлука тужиоца да оптужи Балдвина узела је у обзир његову умешаност у филм као продуцента и као особе која је пуцала из пиштоља.

- Данас смо предузели још један важан корак у обезбеђивању правде за Халину Хачинс. У Новом Мексику нико није изнад закона и правда ц́е бити задовољена. Тужилац је тврдио да је Болдвин показао „непромишљено понашање“. Према изјави о могуц́ем узроку, Болдвин је прошао само „минималну обуку о ватреном оружју“ чак и упркос захтевима Гутијерез-Рида. Било вођен (Хучинсовим) упутствима или не, Болдвин је знао да је прво правило безбедности оружја да никада не уперите пиштољ у некога у кога не намеравате да пуцате - наводи се у изјави и додаје:

- Да је Болдвин извршио потребне безбедносне провере са оружаром, до ове трагедије не би дошло. Тужилаштво Санта Феа је саопштило да је након што се није појавио на „обавезној обуци ватреног оружја“, Болдвин добио 30-минутну обуку на сету, током које је био ометен телефонским разговором са породицом. Обука на сету и ограничено време није у складу са индустријским стандардима, а докази показују да је Болдвин био у позицији да управља, надгледа, започне и захтева безбедносну обуку у складу са индустријским стандардима - наводи се у изјави о вероватном узроку.

Од инцидента, глумац је увек тврдио да није намеравао да пуца и да није био свестан да пиштољ има метак.

Болдвин је постигла нагодбу са Хачинсовом породицом, укључујуц́и њеног мужа Метјуа, и требало би да настави са снимањем филма Руст са великим делом глумачке екипе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.