· · Komentari: 0

Alek Boldvin je zvanično optužen za ubistvo iz nehata: "Pokazao je nepromišljeno ponašanje"

Holivudski glumac, Alek Boldvin, je u oktobru 2021. godine na snimanju filma pucao u snimateljku, ne znajuću da je pištolj pravi

1675236902_b785ca8af9f5a8648312ca4d70ff56904d3622e4.jpg
Foto: Profimedia

Alek Boldvin je zvanično optužen za ubistvo iz nehata nakon što je slučajno ubio snimateljku Halinu Hačins na snimanju filma Rust.

U utorak su Boldvin (64) i oružarka filma Hana Gutijerez-Rid (23) optuženi za dva krivična dela: za ubistvo iz nehata i ubistvo iz nehata u izvršenju zakonitog dela, navodi NJujork post.

Ako sud bude odlučio, svako bi mogao da se suoči sa obaveznom kaznom od pet godina zatvora.

Okružni tužilac Santa Fea Meri Karmak-Altvis podnela je optužnicu u kojoj su imenovani i Boldvin i Gutijerez-Rid, koja je nadgledala oružje na snimanju filma. Odluka tužioca da optuži Baldvina uzela je u obzir njegovu umešanost u film kao producenta i kao osobe koja je pucala iz pištolja.

- Danas smo preduzeli još jedan važan korak u obezbeđivanju pravde za Halinu Hačins. U Novom Meksiku niko nije iznad zakona i pravda će biti zadovoljena. Tužilac je tvrdio da je Boldvin pokazao „nepromišljeno ponašanje“. Prema izjavi o mogućem uzroku, Boldvin je prošao samo „minimalnu obuku o vatrenom oružju“ čak i uprkos zahtevima Gutijerez-Rida. Bilo vođen (Hučinsovim) uputstvima ili ne, Boldvin je znao da je prvo pravilo bezbednosti oružja da nikada ne uperite pištolj u nekoga u koga ne nameravate da pucate - navodi se u izjavi i dodaje:

- Da je Boldvin izvršio potrebne bezbednosne provere sa oružarom, do ove tragedije ne bi došlo. Tužilaštvo Santa Fea je saopštilo da je nakon što se nije pojavio na „obaveznoj obuci vatrenog oružja“, Boldvin dobio 30-minutnu obuku na setu, tokom koje je bio ometen telefonskim razgovorom sa porodicom. Obuka na setu i ograničeno vreme nije u skladu sa industrijskim standardima, a dokazi pokazuju da je Boldvin bio u poziciji da upravlja, nadgleda, započne i zahteva bezbednosnu obuku u skladu sa industrijskim standardima - navodi se u izjavi o verovatnom uzroku.

Od incidenta, glumac je uvek tvrdio da nije nameravao da puca i da nije bio svestan da pištolj ima metak.

Boldvin je postigla nagodbu sa Hačinsovom porodicom, uključujući njenog muža Metjua, i trebalo bi da nastavi sa snimanjem filma Rust sa velikim delom glumačke ekipe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.