Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Аутобиографске песме Дина Мерлина: Неки од његових НАЈВЕЋИХ хитова прате ситуације са којима се сусретао

Песме које су настале као "последица" животних ситуација кроз које је певач пролазио

1700832865_Foto-Ataimages.rs-Dino-Merlin2.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

У текстовима његових хитова проналазе се милиони људи, а мало ко зна какве су заправо истините приче песама Дина Мерлина.

Бројне песме уз које су многи патили и жалили за несрећним и изгубљеним љубавима настале су у Мерлиновој радионици и многе од њих прате занимљиве животне ситуације с којима се у току свог живота овај певач сусретао.

Један од највећих хитова „Мој је живот швицарска“ настао је такође као „последица“ једне занимљиве ситуације.

Мерлин је као младић, када је био сиромашан, волео девојку за коју се испоставило да је спонзоруша. Напустила га је и отишла са бодатим дечкој у Швајцарску.

Када се прославио, она се вратила у Сарајево због њега, а он јој је отпевао ову песму по први пут: Имам све што пожелим, само једно не, да ме неко бар на трен воли због мене!

Љубавна прича Мерлина и његове садашње супруге Амеле је била веома компликована. Његова супруга је потицала из богате породице, па су њени родитељи били против њихове везе и бранили јој да се уда за њега. Док је Дино ишао на занат, она је похађала Гимназију, па су њени родитељи желели да се забавља са неким ко је на њеном нивоу. Ипак, љубав је била јача па су побегли када су имали 20 година и она се тајно удала за њега.

Данас каже да га њени родитељи воле више него што заслужује, а њихова љубавна прича га је инспирисала да напише песму „Кад си рекла да ме волиш“.

Мерлин је био изузетно слаб на своју мајку, која је имала веома турбулентан однос са његовим оцем, који их је напустио.

Након што је умрла, посветио јој је песму „Недостајеш“.

–То је нажалост и истина, када тек изгубис неког драгог, тек тада га тражиш, када умре, иако си свестан да га нећеш више вратити– рекао је Мерлин једном приликом.

У једном периоду свог живота Мерлин је завршио на лечењу у Немачкој. Био је на психијатрији, све му се на души скупило и тада је написао песму „Ја потпуно трезан умирем“.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas