Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Била је наша НАЈГРАЦИОЗНИЈА глумица: Мајка Марка Јанкетића је добро познато лице, а породица је њен понос

Један од омиљених домаћих глумаца син је двоје великана југословенске и српске сцене.

1708861859_31963_misa-janketic-glumac-29_f.jpg
Фото: Новости архива
Oglas

Популарни глумац Марко Јанкетић (41) спада у најцењеније глумце своје генерације, а у последње време је у жижи због маестрално одигране улоге Иса Лере Џамба у филму "Недеља", који се бави младошћу чувеног певача Џеја Рамадановског.

Јанкетић у својој каријери има велики број запажених улога, између осталих у серијама "Убице мог оца", "Тома", "Певачица", "Јужни ветар: На граници", "Бунар", "Мочвара"... Гледали смо га и у бројним филмовима и представама у београдским позориштима.

Популарни глумац поседује редак дар, а уз његов напоран рад, прсте је у његово стваралаштво умешала и генетика, будући да је син чувених глумаца.

Због презимена је многима јасно да је он син легендарног Михаила Мише Јанкетића, али како се глумац и његова породица никада нису експонирали приватним животом, није толико познато да је мајка Марка Јанкетића славна глумица Свјетлана Кнежевић.

Једна од најлепших девојака Југославије и чувена балерина, коју је Старт 1971. описао и као "најграциознију", прву улогу на филму је забележила 1970. године, а најширу препознатљивост стекла је играјући у ТВ серији "Грлом у јагоде". Наступала је деценијама и у позоришту, где је оставила дубок траг.

У првим годинама каријере пронашла је љубав свог живота у Михаилу Јанкетићу, за ког се удала 1972. године, а пар је потом добио четворо деце. Круна њихове љубави су Марко и Милица, који су познати глумци, као и ћерка Ива Ћирић, која је одабрала балет као животни позив, и Радомир Јанкетић, једини члан породице који се не бави уметношћу.

Како је Свјетлана истакла једном приликом, није увек било једноставно паралелно градити велику каријеру и велику породицу. Ипак, на једно је поноснија.

– Није било лако поготово не у нашем друштву, али и то је прошло. Имам добру особину да све што је ружно заборавим. Памтим само оно лепо, а деца и унуци су моје најважније достигнуће – рекла је глумица.

(Глоссy)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas