· · Коментари: 0
ЕВРОВИЗИЈА

Црква жели да Кипар ПОВУЧЕ песму за Еуросонг због назива који им се не свиђа, а проблематична је ЈЕДНА реч (ФОТО/ВИДЕО)

Кипарска православна црква и влада те земље уплели су се у спор око песме којом ће се та земља представити на Еуровизији у мају, а у сржи спора је неодговарајући израз "ђаво".

1614789313_Kipar.jpg
Фото: Принтскрин / Инстаграм / еленатсагкриноу_оффициал

Песма "Ел Диабло", што је шпанска реч за ђавла коју пева Елена Тсагриноу на удару је критика јер говори о ђаволу, како и сам наслов сугерише. 

У изјави у уторак увече, Православна кипарска црква позвала је владу да повуче песму, а влада је то одбила да учини.

Прочитајте још: Стихови који крију тужну причу: Џенан открио која његова песма је посвећена преминулом брату (ВИДЕО)

Петицију против песме дигитално је потписало више од 16.000 људи.

Влада би требало да откаже учествовање те песме у таквом облику, објавила је Црква.

- Замените тај израз неким другим који одражава нашу историју, традицију и оно за шта се заузимамо - објавила је Црква.

Портпарол кипарског председника Никоса Анастасиадеса говорио је у среду ујутру о "уметничкој слободи". 

- То је музичко такмичење, немојмо му придавати непотребну димензију - рекао је Викторас Пападопоулос за кипарску ТВ Алпханеwс.

У петак је Кипарска национална тв мрежа (РИК) примила анонимне претње да ће јој бити запаљено седиште. 

Прочитајте још: "Не могу да верујем и даље": Нада Топчагић ван себе након потеза Златана Ибрахимовића

Државна телевизија тада је објаснила да песма не одаје почаст ђаволу, већ говори о борби између добра и зла и младој жени која жели да се ослободи лоше везе.

Аутори песме "Ел Диабло" су Јиммy Тхорнфелд, Лаурелл Баркер, Оxа и Тхомас Стенгаард.

Прочитајте још: Емотивна порука која кида душу: Јелена Карлеуша не крије ТУГУ... "Само затворим очи и ту си" (ФОТО)

Овогодишња Евровизија, која је прошле године била одложена због пандемије корона вируса, требало би да се одржи у низоземском граду Ротердаму од 18. до 22. маја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.