Oglas
· · Komentari: 0
EVROVIZIJA

Crkva želi da Kipar POVUČE pesmu za Eurosong zbog naziva koji im se ne sviđa, a problematična je JEDNA reč (FOTO/VIDEO)

Kiparska pravoslavna crkva i vlada te zemlje upleli su se u spor oko pesme kojom će se ta zemlja predstaviti na Euroviziji u maju, a u srži spora je neodgovarajući izraz "đavo".

1614789313_Kipar.jpg
Foto: Printskrin / Instagram / elenatsagkrinou_official
Oglas

Pesma "El Diablo", što je španska reč za đavla koju peva Elena Tsagrinou na udaru je kritika jer govori o đavolu, kako i sam naslov sugeriše. 

U izjavi u utorak uveče, Pravoslavna kiparska crkva pozvala je vladu da povuče pesmu, a vlada je to odbila da učini.

Pročitajte još: Stihovi koji kriju tužnu priču: Dženan otkrio koja njegova pesma je posvećena preminulom bratu (VIDEO)

Peticiju protiv pesme digitalno je potpisalo više od 16.000 ljudi.

Vlada bi trebalo da otkaže učestvovanje te pesme u takvom obliku, objavila je Crkva.

- Zamenite taj izraz nekim drugim koji odražava našu istoriju, tradiciju i ono za šta se zauzimamo - objavila je Crkva.

Portparol kiparskog predsednika Nikosa Anastasiadesa govorio je u sredu ujutru o "umetničkoj slobodi". 

- To je muzičko takmičenje, nemojmo mu pridavati nepotrebnu dimenziju - rekao je Viktoras Papadopoulos za kiparsku TV Alphanews.

U petak je Kiparska nacionalna tv mreža (RIK) primila anonimne pretnje da će joj biti zapaljeno sedište. 

Pročitajte još: "Ne mogu da verujem i dalje": Nada Topčagić van sebe nakon poteza Zlatana Ibrahimovića

Državna televizija tada je objasnila da pesma ne odaje počast đavolu, već govori o borbi između dobra i zla i mladoj ženi koja želi da se oslobodi loše veze.

Autori pesme "El Diablo" su Jimmy Thornfeld, Laurell Barker, Oxa i Thomas Stengaard.

Pročitajte još: Emotivna poruka koja kida dušu: Jelena Karleuša ne krije TUGU... "Samo zatvorim oči i tu si" (FOTO)

Ovogodišnja Evrovizija, koja je prošle godine bila odložena zbog pandemije korona virusa, trebalo bi da se održi u nizozemskom gradu Roterdamu od 18. do 22. maja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas