Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧУДО У ИЗРАЕЛУ: Како је познати Србин примио Благодатни огањ, на свечаној церемонији у Јерусалиму (ВИДЕО)

СВАКЕ године на Велику суботу у Јерусалиму се пали нестворени огањ, као чудо Божије

1681633509_Rokvic-1111.jpg
Фото: Инстаграм принтсцреен/ николароквиц
Oglas

Благодатни огањ је сишао у Јерусалиму у храму Гроба Господњег. Патријарх Јерусалимски Теофил Трећи је изашао из Кувуклије, у којој се молио за снисходљивост огња, и поделио га људима у храму.

Свечаној церемонији данас је присуствовао знатно мањи број људи, јер је израелска полиција, као што је и било најављено, смањила број верника којима је данас, на Велику суботу, било дозвољено присуство.

Према наводима израелске полиције, број верника ове године сведен је свега на 1.800 људи. 

Поређења ради, претходних година број особа који је могао да присуствује церемонији износио је 10.000. Нове мере, како је речено, донете су због безбедности православаца, као и муслимана и Јевреја који тог дана прослављају своје празнике.

И раније је било "право чудо" ући у цркву у Јерусалиму на Велику суботу, а овога пута је тај подвиг био кудикамо тежи.

Колико је тешко присуствовати силаску Благодатног огња сведочи и певач Никола Роквић, који је лани био на том светом месту. Он је снимак од прошле године поделио и ове на Инстаграму, и још једном напоменуо да је "чудо како је уопште присуствовао" том догађају. 

- Силазак Благодатног огња у Јерусалиму на сваку Велику суботу! Молитвом православног патријарха сваке године на Велику суботу се спусти Благодатни огањ, који пар минута нема особину обичне ватре и не пече… Велика благодат и радост! Величанствен догађај ком сам присуствовао прошле године… Чудесно је било како смо у опште и успели да уђемо у цркву… Другом приликом ћу вам испричати тај догађај!!! РАДУЈМО СЕ!!!

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas