Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли брак може да остане без деце? Гоца Тржан открила како се осећа у борби за потомство

Може ли брак да опстане без деце једна је од честих тема пођеднако заступљених и у медијима и на пријатељским кафицама међу пријатељима.

1649920001_rasa-i-goca.jpg
Фото: Инстаграм принтсцреен/гоцатрзан
Oglas

Гоца Тржан гостујући у емисији  на К1 телевизији, у емисији „Ми данас“, на ову тему у свом маниру, искрено и отворено.

Прочитајте још: Анастасија Ражнатовић у вези са познатим фубалером? Ево који детаљ их је одао (ФОТО)

Позната певачица истакла је да она има дете које расте и да не може да зна како је оним паровима који немају децу, а то жарко желе.

- Мислим да парови који силно желе дете и покушавају да добију потомство, а не могу да га имају, осећају бол до краја живота. Тешко је помирити се са тим, и уопште нисам сигурна да ли је теже мушкарцима или женама. Ми жене смо става да је нама теже, а заправо уопште нисам сигурна да је тако. Мислим да је мушкарцима теже јер је по природи ствари да се репродукују, да оставе своје презиме иза себе – рекла  је Гоца у емисији „Ми данас“ и додала:

- Много је важно да парови буду спремнни на свакакве исходе у животу. Често и жене и мушкарци мисле да је нешто „за цео живот“, а ништа није за цео живот осим живота. Оно што је много важно је да будете спремни да као пар седнете и да се договорите. Ја сам морала да будем спремна да ми као жени која је 14 година старија од свог партнера он једног дана каже: Слушај, ја ипак сада имам жељу да имам дете, а ти си већ прешла границу када више физиолошки не можеш да родиш. Ја немам права да тог човека задржавам поред себе и не задржавам га ни сада. У нашем односу нико никога не уцењује. Само немојте уцењивати једни друге и не постављајте услове зато што се људске навике и жеље мењају. Жена може да се уда за мушкарца који не жели децу и да се све време нада да ће он да се неким чудом „попишмани“ и да их пожели. Не очекујте такве ствари, чуда су врло ретка. Схит хаппенс, то је живот, и спреми се на било који исход у животу. Нема страха, јер живот у страху је гори од смрти.  

Гоца је рекла да она не зна како се планира породица.

- Мени се прво дете десило случајно, нисам ништа планирала. И нека, хвала Богу, нек је жива и здрава. Друго дете планирам већ десет година и не дешава се. Нема планова. Ако вам се деси трудноћа и желите дете, а ваш партнер то не жели - дајте му слободу да он иде и родите дете себи и овом свету, поклоните му живот. Склони смо томе да правимо неке табеле, а разних случајева има и припремите се на разне исходе у животу. Деца ништа неће да улепшају, неће ништа да спасу. Могу да буду само једна сјајна надоградња на нешто што је већ квалитетно. Морате бити емотивно и у сваком другом смислу спремни да сте потпуно инволвирани и да се деци предате потпуно.


 Рашина подршка

- Он је моја, а ја његова подршка. Знаш, када се деси вантелесна оплодња и када се деси „фејл“ у том процесу, он ми сваки пут каже да му је много тешко јер не може да понесе ниједан део мог терета. На женама је све. Жене добијају стимулацију, жене пролазе кроз хормонске олује и психички је то јако напорно. Хемија и биохемија раде тако да си толико напет... То је ПМС пута 100! И то траје рецимо од почетка стимулације и до почетка зачећа, или до тренутка када сазнате да нисте у другом стању – казала је Гоца Ивон Јафали и открила да су многе познате звезде добиле децу вантелесном оплодњом, али да се то не зна.

- Они имају своје разлоге зашто то крију. Има много људи који имају проблеме са зачећем. Помислим да би требало и ја да више престанем да причам о томе и да се посветим само свом миру. Није ми лако кад ми неко постави то питање. Људи мисле да то што сам ја тако отворена и што о томе причам да је то ништа. Само тако „трт-мрт, трла-баба-лан“. То је мој начин да се изборим са тим, и лакше ми је да кажем него да држим у себи. Јер је језиво све то време док све држиш у себи, језив је осећај. Али, свесна сам и да није нужно и паметно да ја стално о томе причам. Једини разлог што то радим је у томе што знам да огроман број људи има осећај кривице, има грижу савести што не може да има децу. Исто тако, и када људи изаберу да не желе децу, то је њихова легитимна одлука и сиђите им с врата фамилијо, околино, пријатељи... Немојте их питати  зашто не желе децу. Постоји граница лепог васпитања где не питаш за кога си гласао, не питаш колика ти је плата, не питаш зашто немаш децу... То су приватне ствари - каже Гоца и додаје да је у нашој земљи влада клише, да су остварене само оне жене које имају дете:

- То уопште не мора да буде тако. Има жена које немају децу и потпуно су остварене  и срећне у својој кожи. Има жена које немају децу и врло су несрећне због тога, али траже начин да се остваре у неким другим пољима и воле своје братанце и сестриће. А има и жена које имају децу али су несрећне, јер сматрају да су с њима нешто изгубиле у свом животу. Разних профила има да бисмо ми то стављали у неке фиоке једноставне, тих фиочица има милион.  

Шта ћу сад?

Гоца је Ивон рекла да познаје парове који имају око 70 година и немају децу, а веома су везани једно за друго. 

- Просто се тако судбински десило и везани су једно за друго можда и више него парови који имају децу. Верујем да је то зато што усмере своју пажњу потпуно једно на друго, труде се да једно другом буду добри што дуже. Ти бракови заиста дуго опстају и врло су стабилни и пуни љубави, бар они за које ја знам. Често ми када добијемо децу упаднемо у хаос, у вртлог... Гледаш како да се снађеш, како да похваташ све крајеве свог живота. Да подојиш дете, да скуваш ручак, да усисаш кућу, да имаш и однос са мужем, да разговарате... И то је заиста врло турбуленто. А онда, деца напуне 15 или 16 година и у фазону су: Ја идем сада сама на море. Ја сам доживела сад да ми ћерка каже: Ја од следеће године идем сама на море и била сам у фазону: Шта ћу сад? У том вртлогу, ако не успете да задржите однос са својим брачним партнером, него се усмерите искључиво и само на децу, а деца оду на факултете, да живе са дечком, оду сами на море... ви схватите да седите поред неког лика којег уопште не познајете и са њим немате ништа заједничко. 

Прочитајте још: Анастасија Ражнатовић у вези са познатим фубалером? Ево који детаљ их је одао (ФОТО)

 Подршка људи 

- Сваки пут након медијских гостовања или написа добијем 3.000 порука разноразних и хвала вам свима. Али, сви морају бити свесни да постоје ствари о којима ја не говорим у медијима, јер су то моји проблеми и сматрам да није пристојно и није нормално да говорим баш све. Тако да немојте мислити да нисам попила све што сам могла попити, да нисам била на одморима, да нисам била где год је требало да будем. Знам за све клинике и не морате да ми шаљете линкове. Чула сам за све и напросто - даће Бог или неће. Видећемо – истакла је Гоца Тржан у емисији „Ми данас“.  
 
БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas