Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли знате како је Лепа Брена добила уметничко име: Поред Минимакса заслужан је још један мушкарац, ево ко је у питању

Поред стаса и гласа, препознатљива је и по свом уметничком имену

1665219016_lepa-brena.jpg
Фото: Атаимагес
Oglas

Наша највећа балкансак звезда Фахрета Јакић, постала је препознатљива по свом иметничком имену Лепа Брена. Изградила је каријеру којој већина њених млађих колегиница тежи, једном приликом открила је и како је заправо добила овај специфични надимак.

Прочитахте још: Бајка за малену принцезу: Мирка Васиљевић и Вујадин Савић прославили први рођендан ћерке (ФОТО)

Наиме, Брена је испричала да је њен надимак настао много пре него што је почела, још у средњој школи док је играла кошарку у једном омладинском клубу у Босни.

- На кошаркашком терену је настао надимак Лепа брена. Тренеру Влади Бајеру је било компликовано да ме дозива: 'Фахрета, Фахрета!'. Моје колегице биле су Мила, Ката... Све нека кратка имена. И каже он мени: 'Ја ћу тебе звати Брена'. Ја кажем: 'Ко је та Брена?!'. Као прво, глупо име. Мислим, од свих имена која су могла бити лепша - испричала је Брена својевремено.

Касније, када је већ њена каријера кренула, Миливан Илић Минимак, 1981. године, додао јој је Лепа, а онда је неколико деценија касније, Брена открила да није баш била задовољна његовим избором.

-Нисам волела то 'Лепа' јер нисам мислила да сам лепа на тај начин - рекла је једном приликом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas