Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КРАЉ ПРВЕНСТВА

Да ли знате шта је ''БИШТ'': ЗАШТО ЈЕ ЛИОНЕЛ МЕСИ носио ОВО приликом церемоније доделе трофеја? (ФОТО)

Једном од најбољих фудбалера на свету указана је посебна част у Катару

1671457336_profimedia-0745402641-Mesi-naslovna.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Након што је Аргентина победила Француску у финалу Светског купа у Дохи, и тиме постала првак света, уприличена је свечана завршна церемонија доделе трофеја.
Том приликом, осим што је и званично освојио све што се освојити може у овом спорту, као капитен аргентинске репрезентације иступио је Лионел Меси. Њему је на свечаној додели, осим трофеја уручен и ''бисхит'', традиционални арапски огртач црне боје. Катарски Шеик Тамим бин Хамад, је славног фудбалера огрнуо преко рамена овим симболичним плаштом, пре него што му је уручен трофеј.

Фото: Профимедиа

Прочитајте још: Љубавна прича Антонеле и легендарног Лионела Месија: Упознали се као деца и остали заједно до данас (ФОТО)

Ово је изазвало контраверзу на Интернету, те су се многи запитали зашто Меси носи арапску ношњу?

 Бишт је дугачки огртач, направљен од лаганог, често прозирног материјала са украсима од правог злата, који се носи преко белог ''тоба'' (арапска дуга хаљина коју носе мушкарци). Овај део традицоналне ношње, носи се само у специјалним приликама вековма уназад. Носе га само највиши државни представници, као што су шеици, чланови краљевске породице, политичари, и друге високо рангиране личности у арапскоим свету.
Званичници првенства у Катару су овим поводом изјавили следеће:
- То је огртач за званичнике и носи се приликом прослава. Ово је прослава  Месија!

Прочитајте још: ПРВА ДАМА КАТАРА: Једна од најбоље обучених ЖЕНА НА СВЕТУ, НЕ НОСИ превисоке штикле из ОВОГ разлога! (ФОТО)

Колика част је Месију овим путем указана, говори и предавач исламске културе, Мустафа Бајг:

- Само пар одабраних људи може да носи басхит, рекао је он и додао- Оно су му заиста указали велику част, тако што су га ставили на његова леђа. То је као знак колико га цене и вреднују, нешто попут културолошке добродошлице и прихватања, закључио је он.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas