Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УСКРШЊИ ИНТЕРВЈУ

"ДА САМ ЈА НА ТВОМ МЕСТУ": Глумица АЊА МИТ за Магазин открива како одговара на критике и због чега би отишла на село

Са глумицом Ањом Мит поразговарали смо о "замкама" глумачког посла, узорима и улогама

1650872972_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм/anjamitofficial
Oglas

Глумицу Ању Мит публика је заволела у "Комшијама", а потом и у серији "Истине и лажи". Глуму је дипломирала на Академији уметности у Београду и за кратко време постала је једна од траженијих глумица на домаћој сцени. 

Увек насмејана и пуна енергије, Ања је за Магазин Новости открила како се носи са чињеницом да је често у центру пажње, као и свој поглед на понуду улога на домаћој сцени.

Када дочекујете празнике, да ли више волите старинске рецепте или се на вашој трпези може наћи и понеко "експериментално" јело? 

Волим традиционалне рецепте и трпезу. Руска салата, сарма, проја,колачи и све у чему сам уживала од малих ногу данас припремам на својој трпези.

На који начин пуните батерије, а шта вам највише црпи енергију?

Највише енергије ми црпе људи, а батерије ми пуне такође људи. Љубав и искреност ме умирује, оплемењује и чини срећном и захвалном.

Рођена сте Београђанка, али да ли бисте могли себе да замислите да живите на селу?

Сваког дана у периоду шпица у саобраћају који је данас 12 сати током дана изговорим "Идем на село моментално". Волела бих да живим у селу, али за неких тридесетак година. Имам још много тога да завршим у граду, па да на миру гледам унуке у својој сеоској кућици. Мислим да људи на селу живе неупоредиво искеније, здравије и опуштеније од нас који трчимо на сто страна у току једног дана и на крају се живот своди на трчање без присутности и постојаности.

Фото: Марко Тодоровић

Ваш посао прати 'клетва' да сте увек предмет јавних похвала и осуда, свако има нешто да каже о вама. Који коментари су умели да вас поколебају, а који су вам давали ветар у леђа?

Нико до сада није успео да ме поколеба, како делом тако и коментаром. "Да сам ја на твом месту" је реченица на коју одговарам "Па буди на мом месту па причај"... У време друштвених мрежа када свако има слободу и приступ јавног исмевања, вређања, понижавања је застрашујуће сурово. Проблем је у томе што деца живе гледајући тако нешто и одрастају у времену осуде без икаквог разлога и сматрам да цензура коментарисања треба да постоји. А ветар у леђа ми дају моји драги људи, али и сама себи дигнем сидро јер без вере и сигурности у себе не можемо ка свом циљу.

Која домаћа глумица вам је узор у професионалном смислу и због чега?

Нисам имала узора ни када сам била дете и немам ни данас. Свако има "оно нешто" што га одваја од неког другог. Управо та аутентичност и јединствена енергија која исијава из нас самих је покретач на дуже стазе.

Фото: Марко Тодоровић

У Србији се последњих година снима све више и више, да ли мислите да су и улоге разноврсније или још увек има простора за напредовање? О каквој улози ви маштате?

Тренутно не маштам о некој одређеној улози. Чекам да она пронађе мене. Колико је лакше да данас радите као глумац јер се много више снима, толико је  и теже да у мору пројеката успете да испливате на видљиву површину коју ће публика приметити.

Када се спремате за улогу, који метод примењујете, да ли улазите потпуно у лик или имате ограду? Да ли вам се некад десило да неку навику или тик вашег лика приметите код себе и кад дођете кући?

Никада ми се није десило да бркам посао и приватни живот и да једно уносим у друго. Знам да се оградим од свог посла и да стојим на две ноге на земљи. Од себе дајем 110 посто на снимању, али када дођем кући уживам да будем у својој оази љубави и мира.

Фото: Марко Тодоровић

Шта је најекстремније што сте морали да урадите за улогу?

Ништа екстремно ми није било понуђено па самим тим ни прихваћено. Знам јасне границе шта хоћу ,али и шта нећу. Нема тог новца који би ми променио мишљење да се сутра стидим нечега што сам урадила.

Где ћемо имати прилике да вас гледамо у будућности и да ли је на помолу нови пројекат?

Ускоро ћете видети, спремамо нешто ново, али за сада не смем да откривам.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas