Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
новогодишњи интервју

"Филм који је људе подсетио на душу": Петар Бенчина о незаборавној 2021. години за Магазин новости

Петар Бенчина о аплаузу који посебно памти, првом сећању на Нову годину и донетим одлукама.

1640869735_index.jpg
Фото: Небојша Бабић
Oglas

Глумац, Петар Бенчина, у 2021. години дефинитивно је оставио велики траг на драмској сцени Србије, а и много шире. Дотакао је срца милиона који су погледали филм "Тома", маестрално одигравши улогу доктора Алексе Хаџи-Поповића. Своју глумачку ноту пружио је у најпопуларнијим серијама, као и на позоришним даскама.

Петар је ове године постао и шеф класе на глуми на Факултету драмских уметности, а о томе шта је још обележило његову годину говори за Магазин новости:

  • По чему ћете памтити 2021. годину?

Памтићу је по много чему. Интензивна година која је имала пуно великих догађаја. Носила је са собом ствари које никада нећу заборавити. Ове године отишао је са овог света човек који је мени и мојој породици био најважнији стуб, чврстина и уједно мекота, љубав која нас је нежно и бескомпромисно градила као људе - мој деда. Имао сам филм и улогу коју посвећујем њему. Филм који је људе вратио себи, који их је подсетио на душу. Постао сам шеф класе на глуми, на нашем Факултету драмских уметности. То је нешто што је велики изазов и одговорност.

  • Који новогодишњи поклон памтите?

Санке које ми је направио деда. Биле су најбоље које смо имали моји другари и ја.

  • Коју сте књигу, песму и филм открили у овој години, а да су оставили најјачи утисак на вас?

Филм белоруски, "Иди и гледај", а књига Боб Дилан, "Хронике"

  • Прво сећање на Нову годину из детњства?

Камин, мама, тата, брат и ја..јелка...Мислим да сам имао 3 године

  • Који аплауз посебно памтите?

Па можда после премијере филма "Тома" у Сава Центру.То је нешто што је било неописиво.

  • Филм "Тома" дефинитивно је обележио ову годину, у потпуности је освојио Србију, а можемо рећи и много шире, када сада сумирате утиске, шта сте научили о себи током путовања званог "Тома"?

Сигурно много тога ,али још је све преблизу да бих могао то и да дефинишем.

  • Да ли правите новогодишње одлуке и које су Ваше за наредну годину?

План ми је да нађем времена макар дупло више за одмор него претходне године.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas