Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОЗНАТИ

Глумила је у "Камионџијама", "Повратку отписаних", "Врућем ветру", а мало људи зна да је ОНА бака Николе Ђуричка (ФОТО)

Ђуричко је открио да је због ње почео да се бави глумом.

1635754787_djuricko.png
фото: Принтскрин/Јутјуб/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal
Oglas

Никола Ђуричко важи за једног од најпопуларнијих српских глумаца, а љубав према глуми стекао је у породици, јер је и његова бака Томанија Ђуричко из те бранше.

Томанија је рођена 1914. године Шапцу, а због рата се 1915. године сели у Ницу, где је и заволела овај посао. Наступала је на сцени са осталом децом, а била је и члан путујућих позоришта.

Прочитајте још: Супруга Небојше Глоговца открила да би била срећна да ћерки каже: "Ово је улица која носи име твог тате"

-  Тешко смо живели, није било новца, а лишавали смо се готово свега. Али, бескрајно смо волели позориште, испуњавало нас је најздравије другарство и осећали смо да смо срећни - рекла је својевремено Томанија.

Када је почео Други светски рат, Томанија се преселила у Панчево. Четири године је играла у Београдском драмском позоришту, а глумила је и у бројним остварењима, међу којима су "Повратак отписаних", "Камионџије", "Врућ ветар".

Током каријере добила је бројна признања, како домаћа, тако и страна.

Наиме, жири Филмског фестивала у Риму је Томанији 1966. године доделио прву награду за женску улогу у филму "Човек са фотографије" Владимира Погачића.

- Увек кад бих добила улогу, обузимао ме је страх. Догађало ми се и да заплачем читајући први пут текст улоге. Дубоко сам преживела судбину сваке жене коју сам тумачила на сцени - рекла је својевремено Томанија.

фото: Принтскрин/Јутјуб/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Била је удата за Ђорђа Ђуричка, с којим је добила сина (оца Николе Ђуричка) и ћерку, а њен унук Никола Ђуричко својевремено је рекао да је због ње заволео овај посао.

- Томанија Ђуричко јесте моја бака и могуће је да се због ње и ја бавим глумом - објаснио је Ђуричко.

Томанија Ђуричко преминула је 31. јануара 1994. године у Београду, у 79. години.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas